ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σοκάρει ο πατέρας της μικρής Άννυ: Την τεμάχισα αλλά δεν την σκότωσα

Με ομολογίες που ξεπερνούν τα όρια του ανθρώπινου ψυχισμού ξεκίνησε η δίκη για την φριχτή δολοφονία της τετράχρονης Άννυ.

Τα όσα έχουν έχουν ειπωθεί μέσα στη δικστική αίθουσα σοκάρουν: Ο πατέρας της 4χρονης Άννυ, κληθείς από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να πάρει θέση επί των κατηγοριών, ομολόγησε ότι τεμάχισε την ανήλικη κόρη του, δεν αποδέχθηκε όμως τις άλλες κατηγορίες που αφορούν στη δολοφονία της. «Αρνούμαι τις άλλες πράξεις αποδέχομαι τον τεμαχισμό» ανέφερε ο πατέρας της μικρής, Στανισλάβ Μπακαρτίεβ (γνωστος ως Σάββας), με χαρακτηριστική ψυχραιμία απαντώντας στον πρόεδρο της έδρας.

 Στη συνέχεια, από τον πρόεδρο κλήθηκε να τοποθετηθεί επί των κατηγοριών η μητέρα της 4χρονης, Δημητρίνα Μπορίσοβα, η οποία αρνήθηκε την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου και αποδέθηκε μόνο το πλημμέλημα της ψευδορκίας, το οποίο επίσης αντιμετωπίζει. Στη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών κινήθηκε και ο 30χρονος Νασίφ Αχμεντόφ (Νικι), όπως επίσης και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος επί της Μιχαήλ Βόδα, ο οποιος κατηγορείται για ψευδορκία.

Λαμβάνοντας το λόγο ο δικηγόρος της Δ. Μπορίσοβα, Σταύρος Γεωργίου, ανέφερε ότι επιφυλασσεται να καταθέσει αίτημα εξαίρεσης της εισαγγελέως της έδρας, λόγω «προηγούμενης εμπειρίας» που όπως είπε, είχε από άλλη δίκη στην οποία συμμετείχε.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας λαμβάνοντας το λόγο ζήτησε να απορριφθεί η ένσταση του 30χρόνου κατηγορουμένου περί μη μετάφρασης του βουλεύματος. Η εισαγγελέας ανέφερε ότι το βούλευμα έχει μεταφραστεί και ότι δεν παραβιάζεται κανένα δικόνομικο δικαίωμα του κατηγορουμένου. Τελικά το δικαστήριο απέρριψε με ομόφωνη απόφασή του την ένσταση και η διαδικασία προχώρησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, που προκάλεσε σοκ σε όσους παραβρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα.

Στο κατηγορητήριο περιγράφεται  αναλυτικά πώς ο πατέρας της 4χρόνης μαζί με τον 30χρονο συγκατηγορουμενό του, δολοφόνησαν την μικρή, την τεμάχισαν και στη συνέχεια, αφού μαγείρεψαν μέλη της τα πέταξαν σε κάδους απορριμμάτων.

Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου ανέβηκε στο βήμα, η πρώτη μάρτυρας που ήταν η γιαγιά της Άννυ και μητέρα της Δ. Μπορίσοβα. Η μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως ανέφερε πως την Αννυ, δολοφόνησε, τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια τα μαγειρεμένα μέλη της, ο πατέρας της.

«Η κόρη μου, δεν είναι ενοχή, ευθύνονται μόνο ο Σάββα και Νικολάι. Πονάω πάρα πολύ για το έγγονι μου, δεν μου αρέσει που η κόρη μου είναι έγκλειστη και υποφέρει για το παιδί της», είπε στο δικαστήριο η γιαγιά της Αννυ με τη βοήθεια μεταφράστριας.

Πρόεδρος: Πως γνωρίστηκε η κόρη σας με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ηταν 18 ετών όταν ήρθε στην Ελλάδα η κόρη μου. Εμεινε έγκυος και γέννησε στη Βουλγαρία. Όταν η Άννυ έγινε έξι με εφτά μηνών η κορη μου ήρθε στην Ελλάδα.

Πρόεδρος:  Η Άννυ που έμεινε;

Μάρτυρας: Έμενε μαζί μου στη Βουλγαρία

Πρόεδρος: Πότε μιλήσατε τελευταία φορά με την Άννυ;

Μάρτυρας: Τον Απριλίο του 2015 και όπως την άκουσα κάτι δεν μου άρεσε. Σκέφτηκα  μήπως ήταν άρρωστη αλλά δεν πρόλαβα να ρωτήσω κάτι γιατί η συνομιλία ήταν σύτομη.

Πρόεδρος: Είχατε καταλάβει πως συμπεριφέρονταν στην Άννυ οι γονείς της;

Μάρτυρας: Όχι, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνει κάτι, γιατί στην Βουλγαρία έδειχναν να αγαπούν το παιδί τους.

Πρόεδρος: Όσο η κόρη σας και ο σύντροφός της ζούσαν στην Ελλάδα με τι χρήματα επιβίωναν;

Μάρτυρας: Από το Γερμανό φίλο της κόρης μου, μέχρι σήμερα της στέλνει λεφτά και συντηρείται στη φυλακή.

Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν ο πατερας της Άννυ είναι χρήστης νακρωτικών;

Μάρτυρας: Πολύ πρόσφατα καταλάβαμε ότι παίρνει ναρκωτικά. Δεν είχε συμπεριφορά που να δείχνει κάτι τέτοιο, το μάθαμε από την τηλεόραση τον Απρίλιο.

Πρόεδρος: Είχατε καταλάβει εάν είχε βίαιο χαρακτήρα απέναντι στην κόρη σας;

Μάρτυρας: Όχι

Πρόεδρος: Ποια ήταν συμπεριφορά της κόρης σας απέναντι στην Άννυ;

Μάρτυρας:  Ήταν καλές οι σχέσεις τους. Έβγαιναν έξω, της έπαιρνε ρούχα. Ο φίλος της κόρης μου στη Γερμανία ήθελε την Άννυ και τη μητέρα της να πάνει μόνιμα στη Γερμανία.

Πρόεδρος: Δηλαδή, θα παρατούσε τον σύντροφό της;

Μάρτυρας: Μάλιστα, έτσι μου είχε πει.

Πρόεδρος: Είχατε ακούσει ποτέ την κόρη σας να λέει ότι ο σύντρφός της της φέρεται βίαια;

Μάρτυρας: Όχι…

Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν μαθαίνατε ότι η κόρη σας άφησε το παιδί με το σύντροφό της;

Μάρτυρας: Θα  έπαιρνα αμέσως το λεωφορείο να έρθω στην Ελλάδα.

Πρόεδρος: Γιατί αφου δεν ανησυχούσατε;

Μάρτυρας: Για να την φροντίζω. Όταν ο Σάββας ήρθε με το φίλο του στη  Βουλγρία πριν εγώ τον ρωτήσω πως είναι η Άννυ εκείνος μου είπε ότι είναι πολύ καλά.

Πρόεδρος: Πότε μάθατε για πρώτη φορά για την εξαφάνιση της εγγονής σας; 

Μάρτυρας: Είδα την κόρη μου στην τηλεόραση να αναζητά το παιδί της και μετά με πήραν από την Ελλάδα και μου είπαν όλη την αλήθεια.

Εισαγγελέας: Τι  συνέβη με την Άννυ;

Μάρτυρας: Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα, ότι την σκοτωσε ο πατέρας της, ότι την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε…

Στ. Γεωργίου: Τι ξέρατε για την εργασία της κόρη σας; Γιατί σας είπε ότι έρχονταν στην Ελλάδα;

Μάρτυρας: Ότι θα δουλευε σερβιτόρα σε ένα μαγαζί

Πρόεδρος; Μα προηγουμένως μας είπε ότι η κόρη της δεν δουλεύε θα πρέπει να καταλάβει ότι στο δικαστήριο χρειάζεται να είναι πολύ προσεκτιή, διότι αυτό συνιστά ψευδορκία

Η μητέρα ζήτησε να απομακρυνθεί από τον Σάββα

Ξέσπασε η μητέρα της Άννυ στο δικαστήριο μόλις είδε τον σύντροφο και δολοφόνο του παιδιού της.

Με την έναρξη της δίκης, οι κατηγορούμενοι μπήκαν στη δικαστική αίθουσα με σκυμμένα τα κεφάλια και κάθισαν δίπλα – δίπλα στο εδώλιο. Αμέσως ο κ. Σταύρος Γεωργίου δικηγόρος της Δημητρίνα Μπορίσοβα, ζήτησε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου να απομακρύνει την εντολέα του από τον άλλοτε σύντροφό της και να δώσει εντολή ώστε να καθίσει σε άλλο σημείο.

Ο πρόεδρος κάλεσε την κατηγορουμένη στο βήμα και την ρώτησε σύμφωνα με το protothema.gr: «Δεν αντέχετε; Αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε;». Κατηγορουμένη: «Δεν αντέχω με αυτό που έκανε στο παιδί μου…».

Μέσα σε χώρο που κρατούνται οι κατηγορούμενοι ακούγονται συνεχώς φωνές. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα της αδικοχαμένης τετράχρονης επιτίθεται συνεχώς φραστικά στον πατέρα και τον φίλο του.

Η εκδίκαση της φρικτής υπόθεσης δολοφονίας της μικρής Άννυς από τον ίδιο της τον πατέρα, ξεκίνησε να εκδικάζεται σήμερα από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δικαστές και ένορκοι θα κληθούν να κρίνουν τους τρεις βασικούς κατηγορούμενους για το απίστευτο αυτό έγκλημα, που είναι ο πατέρας του παιδιού Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ (γνωστός ως Σάββα), ο 30χρονος συγκατηγορούμενός του Νικολάι ή Νίκι (Νασίφ Αχμέντοφ) και της μητέρας Δημητρίνα Μπορίσοβα. Επίσης στο εδώλιο κάθεται για ψευδορκία ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος της Μιχαήλ Βόδα για ψευδορκία.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.