ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σόιμπλε: Προειδοποιεί για ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας

Για μία ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntag Zeitung.

Σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, «η εμπειρία σε άλλα μέρη του κόσμου έχει δείξει ότι μία χώρα μπορεί ξαφνικά να γλιστρήσει σε πτώχευση».

Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση είχε κάνει προετοιμασίες για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είπε: «Υπάρχουν θέματα που δεν μπορεί να απαντήσει ένας υπεύθυνος πολιτικός. Σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν παρεξηγήσεις».

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι στο Eurogroup της Δευτέρας δεν θα υπάρξει συμφωνία για νέα βοήθεια στην Ελλάδα.

«Δεν προβλέπω ότι μέχρι τότε θα έχουν διευκρινιστεί τα πάντα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Τόνισε ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζωνη, υπό λογικές προϋποθέσεις.

«Αυτό δεν θα προσκρούσει σε εμάς», πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το θέμα υπάρχει σύμπνοια με την καγκελάριο Μέρκελ.

Ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη του στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας ότι «και οι δυο μας είμαστε υπουργοί οικονομικών, φέρουμε ευθύνες και συνεργαζόμαστε καλά».

«Τα μέσα ενημέρωσης, είπε ο κ. Σόιμπλε, έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».

«Τα μέσα ενημέρωσης, είπε ο κ. Σόιμπλε, έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος».

newmoney.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.