ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σκόρπισε συγκίνηση ο γιός του Βρετανού αστροναύτη που έφυγε για το διάστημα σήμερα: ”Θέλω να πάω με τον μπαμπά μου” (φωτό)

Tην εκτόξευση ενός πυραύλου Soyuz στο οποίο επέβαινε μάλιστα ο αστροναύτης Τιμ Πικ παρακολούθησαν σήμερα με κομμένη την ανάσα οι κάτοικοι της Βρετανίας.

Ο Πικ είναι ο πρώτος βρετανός αστροναύτης που θα υπηρετήσει στον διεθνή διαστημικό σταθμό και η Μεγάλη Βρετανία έζησε σήμερα μεγαλειώδεις στιγμές.
Πριν απογειωθεί, εκτυλίχθηκε μια συγκινητική στιγμή με την οικογένειά του αφού ο 4χρονος γιός του φώναξε: «Θέλω να πάω με το μπαμπά μου»!


Ο μικρός Ολιβερ μάλιστα έκλαψε και ζήτησε να μπει στον πύραυλο με τον μπαμπά του την ώρα που η μητέρα του Ρεμπέκα τον παρηγορούσε. Τα φλας άστραψαν όταν ο πατέρας αποχαιρετούσε το γιό του και κατέγραψαν τη στιγμή που η μητέρα έλεγε στον Ολιβερ, μετά την επιτυχημένη απογείωση: «Ο μπαμπάς είναι στο διάστημα τώρα».

Ο Πικ δεν θα περάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του, αφού θα μείνει στο διάστημα για 6 μήνες.
Η εκτόξευση έλαβε χώρα στο μακρινό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν και δεκάδες Βρετανοί γιόρτασαν την πρώτη επίσκεψη συμπατριώτη τους στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανεβάζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες από αυτήν την ιστορική στιγμή στα social media.


Ο πύραυλος Soyuz που εκτοξεύτηκε σήμερα στις 6.03 (EST) μεταφέρει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τους αστροναύτες Τιμ Κόπρα (ΗΠΑ), Τιμ Πικ (ΗΒ) και τον κοσμοναύτη Γιούρι Μαλετσένκο (Ρωσία).
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παρακολούθησε την ιστορική εκτόξευση από το γραφείο του.


Ο Κόπρα, ο Πικ και ο Μαλεντσένκο θα παραμείνουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για περίπου έξι μήνες. Εκεί θα συναντήσουν τον Αμερικανό Σκοτ Κέλι και τους κοσμοναύτες Σεργκέι Βολκόφ και Μιχαήλ Κορνιένκο, οι οποίοι βρίσκονται ήδη στον ISS. Ο Κέλι και ο Κορνιένκο έχουν ήδη περάσει έξι μήνες στο διάστημα ενώ πρόκειται να παραμείνουν στον σταθμό για ακόμα έξι μήνες.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.