ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σκόνη-φονιάς σάρωσε περιοχές σε Λίβανο, Κύπρο, Συρία, Ιορδανία και Ισραήλ [Εικόνες]

Ισχυρή αμμοθύελλα σάρωσε περιοχές της Μέσης Ανατολής, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι να νοσηλευτούν στον Λίβανο. Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν τον πόλεμο και τις αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Σύννεφα σκόνης κάλυψαν επίσης το Ισραήλ, την Ιορδανία και την Κύπρο.

Λιγότερες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στη Συρία, καθώς η καταιγίδα κάλυψε τον ουρανό, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

skoni1-650

Κάτοικοι της περιοχής ανέβασαν ηλεκτρονικά φωτογραφίες που δείχνουν τεράστια σύννεφα με σκόνη. Θύελλες οι οποίες συνοδεύονται από σκόνη πλήττουν συχνά τη Μέση Ανατολή στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνονται στο Ιράκ και στην περιοχή του Κόλπου, όπου σύννεφα άμμου μαζεύονται πάνω από άνυδρες περιοχές.

skoni2-650

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμμοθύελλας και 750 νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους κατοίκους, ιδίως όσους έχουν προβλήματα υγείας, τις έγκυες και τους ηλικιωμένους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους, ενώ, όταν βγαίνουν έξω, τους συστήνει να φορούν απαραίτητα μάσκα.

skoni3-650

Η ορατότητα περιορίστηκε σε μερικές εκατοντάδες μέτρα δίπλα στη θάλασσα στην πρωτεύουσα του Λιβάνου Βηρυτό, όπου η υγρασία βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Πολλοί εργάτες φορούσαν την Τρίτη χειρουργικές μάσκες.

Στην Τρίπολη του βορείου Λιβάνου τα καταστήματα και τα εστιατόρια παρέμειναν κλειστά λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

www.koolnews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.