ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σκληρή απάντηση του Συλλόγου Αφάντου “Παναγία Καθολική” στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

“Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Έλληνες και φίλοι της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης. Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ της Ρόδου η απόφαση του Δ. Σ. της νεοϊδρυθείσας ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου η οποία μας διέγραψε ως μέλος με την αιτιολογία ότι ο πρόεδρος του συλλόγου μας ανακοίνωσε την προσπάθεια που έχει αρχίσει για την δημιουργία μιας νέας Ομοσπονδίας η Ένωσης Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Συλλόγων/σωματείων Δωδεκανήσου με κύριο σκοπό την στήριξη και προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της προστασίας του περιβάλλοντος μας στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Αυτή η προσπάθεια η οποία αγκαλιάζει τους πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς συλλόγους είναι σε Δωδεκανησιακό επίπεδο και όχι σε τοπικό όπως είναι η ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου, οι διοικούντες την ομοσπονδία της Ρόδου, όμως είδαν την προσπάθεια αυτή ως απειλή και όχι ως δυνατότητα ενδυνάμωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της προστασίας του περιβάλλοντος μας, στα Δωδεκάνησα και για τον λόγο αυτό διέγραψαν τον σύλλογο μας ως μέλος επειδή ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Νικολής Γεώργιος είναι ο άνθρωπος που έχει προτείνει την Ένωση Πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων Δωδεκανήσου.

Στην ουσία όμως οι λόγοι της διαγραφής του συλλόγου μας είναι άλλοι και είναι αυτοί που σας περιγράφουμε στην συνέχεια της επιστολής μας διότι αυτή η ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου δεν είναι και τόσο ανεξάρτητη πολιτικά όπως θέλουν να μας την παρουσιάσουν οι διοικούντες με πρώτο τον πρόεδρο τους τον κ. Εγγλεζο Παναγιώτη, αλλά υπάρχουν υποψίες ότι η ομοσπονδία αυτή στην πραγματικότητα ελέγχετε από τον δήμαρχο Ρόδου αφού αρκετά από τα δικά του παιδιά είναι στο Δ. Σ. και από πίσω φυσικά είναι κρυμμένο το Πασοκ, το κόμμα που κατάστρεψε την Ελλάδα και που ο Ελληνικός λαός ήδη το έχει καταδικάσει.

Στόχος τους με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου είναι να ελέγχουν τους πολιτιστικούς συλλόγους της Ρόδου  και μέσω αυτών και η επιρροή τους προς όφελος των συμφερόντων τους με ότι αυτό συνεπάγεται σε ψήφους κ.τ.λ.

Ο λόγος που ο πραγματικός πρωτεργάτης της ιδέας της ίδρυσης της ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου που είναι ο δυναμικός πολιτιστικός σύλλογος « Καμάρι» Παστιδας δεν έγινε ούτε μέλος της ομοσπονδίας είναι ακριβώς αυτός ότι η ομοσπονδία αυτή δεν είναι ανεξάρτητη όπως θέλουν να μας την παρουσιάσουν οι διοικούντες αλλά ελέγχετε από το κομματικό, διεφθαρμένο Πασοκ.

Ένα τρανταχτό παράδειγμα των απόψεων μας είναι και το αποτέλεσμα των εκλογών αυτής της ομοσπονδίας των πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου που έγιναν την άνοιξη του 2015 και που στο διοικητικό συμβούλιο εκλεχτήκαν τακτικά μέλη σύλλογοι που δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι ιδιαίτερο από πολιτιστικής δραστηριότητας και παραγωγής πολιτιστικού έργου, ενώ σύλλογοι που πράγματι έχουν να παρουσιάσουν πλούσιο πολιτιστικό έργο δεν εκλεχτήκαν καν τακτικοί στο Δ. Σ. διότι δεν ήταν της κλίκας τους.

Παράδειγμα δεν εκλεχτήκαν οι σύλλογοι που ήταν υποψήφιοι για το Δ. Σ. και που εκπροσωπούν την ανατολική πλευρά της Ρόδου με τις μεγαλύτερες κοινωνίες των χιλιάδων ατόμων όπως το Άφαντου, ο Αρχάγγελος, τα Κόσκινου και η Καλλιθέα, αλλά εκλεχτήκαν άλλοι σύλλογοι που είναι της κλίκας με πολύ μικρότερο πολιτιστικό έργο και που εκπροσωπούν πολύ μικρότερες τοπικές κοινωνίες.

Ο πρόεδρος αυτής της Ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου κατάγεται από το ίδιο χωριό με τον δήμαρχο Ροδου και εργάζεται στον δήμο Ρόδου όπως επίσης και άλλα άτομα στο Δ.Σ. της ομοσπονδίας προσκείμενοι στον δήμαρχο Ρόδου και που ήταν υποψήφιοι σύμβουλοι του στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. 

Είναι ολοφάνερο η προσπάθεια τους να ελέγχουν την ομοσπονδία και ο πραγματικός λόγος που διέγραψαν τον σύλλογο μας από μέλος της ομοσπονδίας πριν γίνει η γενική συνέλευση είναι ο πανικός των διοικούντων στο Δ.Σ. για τις αποκαλύψεις του πρόεδρου μας που θα παρουσίαζε στην γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας που εμείς ζητήσαμε και που θα είχαμε καλεσμένα τα ΜΜΕ.

Τους δώσαμε την δυνατότητα και το χρονικό περιθώριο να σεβαστούν το καταστατικό της ομοσπονδίας και να επανορθώσουν τα λάθη και αδικίες τους απέναντι στον σύλλογο μας, όμως αυτοί προτίμησαν την πολιτική του αποφασίζουμε και διατάσουμε παραβιάζοντας το ίδιο το καταστατικό περί δημοκρατίας.

Μας διέγραψαν λοιπόν με άλλη πρόφαση ώστε να μην παρευρεθούμε και αποκαλύψουμε στην γενική συνέλευση παρουσία των ΜΜΕ τους πραγματικούς λόγους και μεθόδους λειτουργίας αυτής της ομοσπονδίας που καμία σχέση δεν έχει με τις αρχές του σεβασμού στην δημοκρατία, στην διαφάνεια, στην ισοτιμία των μελών και στον σεβασμό στο πολιτιστικό έργο που επιτελούν οι σύλλογοι μέλη, αλλά είναι η ομοσπονδία της κλίκας, της καταπίεσης, των εκβιασμών, της ανισότητας και της απαξίωσης του πολιτιστικού έργου των συλλόγων μελών προς όφελος κάποιων άλλων εκπροσώπων συλλόγων που πρόσκεινται φιλικά στο Πασοκ και στον δήμαρχο Ρόδου που είναι μέλος του Πασοκ.

Παραπλάνησαν στην αρχή τους συλλόγους, μεταξύ αυτών και εμάς με υποσχέσεις τύπου ότι η ομοσπονδία θα λειτουργούσε με τις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της ισοτιμίας και του σεβασμού στο πολιτιστικό έργο των συλλόγων μελών, ώστε να γίνουμε μέλη και να συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός μελών για να δημιουργηθεί η ομοσπονδία και στην συνεχεία αποκαλύφτηκε το πραγματικό τους πρόσωπο και ο σκοπός τους που είναι να εξυπηρετούν και τα συμφέροντα του Πασοκ.

Αφού είναι υπέρ της δημοκρατίας και της διαφάνειας όπως κοροϊδεύουν τον κόσμο, γιατί λοιπόν δεν περίμεναν να γίνει πρώτα η γενική συνέλευση σε μερικές ημέρες, να εκφραστεί ο πρόεδρος μας και τα μέλη της ομοσπονδίας να αποφασίσουν, αλλά μας διέγραψαν όπως όπως με άλλου τύπου δικαιολογία ώστε να μην μπορούμε να παρευρεθούμε στην γενική συνέλευση και να αποκαλύψουμε τους εκβιασμούς, τα ψέματα και τους δικτατορικούς μεθόδους που χρησιμοποιούν.

Με αυτήν τους την πράξη όχι μόνο μας δικαίωσαν αλλά έδειξαν και το πραγματικό δικτατορικό κομματικό τους πρόσωπο και ποιους στην ουσία εξυπηρετούν, πάντως όχι την δημοκρατία, την διαφάνεια και την αξιοκρατία και στην ουσία ούτε τους νοιάζει το έργο που παράγουν οι σύλλογοι, διότι αν το έκαναν θα σεβόταν και τον δικό μας σύλλογο από την αρχή στις εκλογές και όχι μόνο το δικό μας, αλλά αυτό που πραγματικά τους νοιάζει είναι τα δικά τους παιδιά της παρέας των κολλητών και να ελέγχουν τους συλλόγους προς δικό τους όφελος.

Όποιοι σύλλογοι μέλη αυτής της ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου θέλουν να συνεχίσουν να είναι μέλη σε αυτήν την ομοσπονδία που δεν είναι της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της ισοτιμίας, της αξιοκρατίας και του σεβασμού στον πολιτισμό  και στο πολιτιστικό έργο που παράγουν οι σύλλογοι, αλλά αντιθέτως με τις πράξεις και αποφάσεις τους στο Δ. Σ. απέδειξαν ότι είναι η ομοσπονδία της κλίκας, της απαξίωσης, των εκβιασμών και μεθόδων δικτατορίας, και που ο πραγματικός λόγος που μας διέγραψαν ως μέλος είναι επειδή ο σύλλογος μας και ο πρόεδρος μας σηκώσαμε το ανάστημα μας ως σύλλογος σεβόμενοι και το καταστατικό μας, το Άφαντου που εκπροσωπούμε και το πλούσιο πολιτιστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελούμε και διαμαρτυρηθήκαμε κατά αυτών των δικτατορικών μεθόδων και της απαξίωσης του πλούσιου πολιτιστικού έργου μας από το Δ. Σ. της ομοσπονδίας.

Όσοι σύλλογοι μετά από αυτά ακόμα θέλουν να παραμείνουν μέλη αυτής της ομοσπονδίας της κλίκας και της δικτατορίας ως συμμέτοχοι και του διεφθαρμένου Πασοκ που κρύβεται από πίσω, μπορούν να παραμείνουν μέλη σε αυτήν την κομματικά ελεγχόμενη ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου η να αποχωρήσουν και να διατηρήσουν την πολιτική ανεξαρτησία τους και αξιοπρέπεια τους ως πολιτικά ανεξάρτητοι σύλλογοι, η τελική επιλογή είναι δική σας, εμείς θα αποχωρούσαμε μετά την γενική συνέλευση και το είχαμε δηλώσει πριν μας διαγράψουν με την πρόχειρη δικαιολογία που βρήκαν.

Αν σε αυτά που ισχυριζόμαστε εδώ σε αυτήν την επιστολή είναι αντίθετη η διοίκηση της ομοσπονδίας πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου και ειδικά ο πρόεδρος της, τότε να βγουν δημόσια εδώ  και να αντιμετωπίσουν τα γραφόμενα μας και εμείς θα παρουσιάσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία των απόψεων μας, η να προτιμήσουν να ακολουθησουν την τακτική της σιωπής ως αποδοχή των ισχυρισμών μας ότι αυτή η ομοσπονδία είναι η ομοσπονδία της κλίκας και της δικτατορίας”.

Γεώργιος Νικολής

Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Άφαντου Παναγία Καθολική.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.