ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζήτησε 600 ευρώ ως λύτρα από τη μητέρα του

Η γυναίκα έλαβε μηνύματα στα οποία την προειδοποιούσαν ότι αν ήθελε να ξαναδεί το γιο της θα έπρεπε πληρώσει λύτρα 600 ευρώ.

Πράκτορες της Εθνικής Αστυνομίας της Ισπανίας συνέλαβαν έναν άνδρα 21 ετών, στην Μαδρίτη, ο οποίος σκηνοθέτησε την απαγωγή του και ζήτησε από τη μητέρα του να καταβάλει λύτρα ύψους 600 ευρώ, με τα οποία σχεδίαζε να πληρώσει κάποιο χρέος του.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Αστυνομίας το γεγονός έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, όταν η ίδια η γυναίκα πήγε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και ανέφερε ότι είχε λάβει πολλά μηνύματα μέσα από μια εφαρμογή άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων, τα οποία την προειδοποιούσαν ότι ο γιος της είχε απαχθεί και αν «ήθελε να ξαναδεί το γιο της και να έχουν μια ζωή ειρηνική» θα έπρεπε να πληρώσει 600 ευρώ. Στη συνέχεια ανέφεραν τον τόπο παράδοσης των χρημάτων και την προειδοποιούσαν να μην έχει την οποιαδήποτε επαφή με την αστυνομία.  

Αμέσως, οι πράκτορες εφάρμοσαν το πρωτόκολλο δράσης για τις περιπτώσεις των απαγωγών, αλλά στη συνέχεια πληροφορήθηκαν ότι ο απαχθείς είχε αφεθεί ελεύθερος από τους απαγωγείς του και ότι ήταν σώος και αβλαβής.

Ωστόσο, όταν τον κάλεσαν για κατάθεση στο τμήμα, ο νεαρός άνδρας άρχισε να τα μπερδεύει να πέφτει σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε ότι ο ίδιος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για να αποσπάσει από την μητέρα του 600 ευρώ, με τα οποία σκόπευε να πληρώσει κάποιο χρέος. Όπως ήταν φυσικό ο  νεαρός συνελήφθη.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.