ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σκηνές που θα μείνουν αξέχαστες στην Κομοτηνή – Μάζεψαν τη Θεία Κοινωνία από το πάτωμα

Ήταν από τις σκηνές που σπάνια συμβαίνουν αλλά η αντίδραση σύμφωνα με τα χριστιανικά ειωθότα είναι ακαριαία.

Την ώρα που γινόταν η θεία κοινωνία με πάρα πολλούς πιστούς, νέα ζευγάρια με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά, νέους αλλά και πολλούς ηλικιωμένους άγνωστο πως κάποιος έχασε την ισορροπία και στην προσπάθεια να κρατηθεί έπεσε πάνω το άγιο δισκοπότηρο στο ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, που έπεσε στο πάτωμα με την θεία κοινωνία.

Υπήρχαν εκατοντάδες πιστών λόγω της ημέρας, Κυριακή Ορθοδοξίας, μνημόσυνο Ευαγόρα Παλικαρίδη κ.α.παρών και ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων με πλήθος Ιερέων. Αμέσως ο νέος Πρωτοσύγκελος με ένα ιερέα έσκυψαν και έγλυψαν όλο το πάτωμα μπροστά στην πύλη ώστε να μην μείνει ίχνος, μετά έκαψαν το σημείο με οινόπνευμα και το σκούπισαν με πανί.

Ο κόσμος περίμενε βλέποντας με δέος και συγκίνηση την αγωνία στα πρόσωπα όλων των ιερωμένων ενώ ακολούθως συνεχίστηκε η θεία μετάληψη.

Μην ξεχνάμε ότι η θεία ευχαριστία, ή θεία κοινωνία, ή αγία κοινωνία, ή θεία μετάληψη, ή Δείπνο του Κυρίου αποτελεί το κυρίαρχο μυστήριο στους ορθόδοξους ναούς χριστιανικούς. Κατά τη χριστιανική παράδοση αποτελεί “θεοσύστατο μυστήριο” διότι στον Μυστικό δείπνο ο Ιησούς προεικόνισε το μυστήριο, όπως περιγράφεται χαρακτηριστικά στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιον. Η θεία Κοινωνία μεταλαμβάνεται συνήθως με ψωμί και κρασί, τα οποία συμβολίζουν ή μεταβάλλονται, ή μετουσιώνονται, ή συμμετουσιώνονται, σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Αυτός που μεταλαμβάνει τη θεία ευχαριστία συμμετέχοντας στο μυστήριο, συμμετέχει στο κοινό σώμα της εκάστοτε Εκκλησίας.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.