ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σκάνδαλο: Γυμνή φωτογράφηση σε ιστορικά μνημεία στο Πεκίνο

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Πεκίνο, μετά από γυμνή φωτογράφηση μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη, το ιστορικό μνημείο της Κίνας.

Ένας αριθμός φωτογραφιών στις οποίες ποζάρει ένα γυμνό μοντέλομέσα στη Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο έχει ξεσηκώσει σάλο σχετικά με το αν παραβιάζουν τα δεοντολογικά και ηθικά όρια.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στο Weibo και δείχνουν το γυμνό μοντέλο μπροστά στα λευκά μαρμάρινα κιγκλιδώματα, να κάθεται στο μαρμάρινο κεφάλι του δράκου μέσα στην Απαγορευμένη Πόλη, η οποία είναι γνωστή ως Palace Museum.

Μετά την ανάρτηση των φωτογραφιών μερικοί χρήστες του διαδικτύου αναρωτήθηκαν αν ήταν σωστό να γίνει εκεί γυμνή φωτογράφηση. Σε ένα αινιγματικό σχόλιο, που δεν είναι ξεκάθαρο αν πρέπει να ληφθεί ως απάντηση στο περιστατικό, ο φωτογράφος έγραψε στον λογαριασμό του στο Weibo: «Είναι η μοίρα όποιου εκφράζεται να παρεξηγείται».

Είναι παράνομη η γυμνή φωτογράφηση;

Σύμφωνα με την Beijing News, ο δικηγόρος Liu Changsong είπε ότι η λήψη φωτογραφιών  στην Απαγορευμένη Πόλη χωρίς να έχει ληφθεί ειδική άδεια και είναι ενοχλητικό το θέαμα για τους άλλους επισκέπτες τότε χαρακτηρίζεται σίγουρα παράνομο. 

«Οι γυμνές φωτογραφήσεις πρέπει να γίνονται σε ένα μέρος ειδικά φτιαγμένο που δεν υπάρχει παρουσία πολύ μεγάλων ανθρώπων ή ανήλικων. Αυτό που συνέβη είναι ένα κακό παράδειγμα», λέει ο Li Chunhua, καθηγητής επικοινωνίας και μέσων ενημέρωσης στο Zhejiang University.

Σύμφωνα με τον Κινέζικο Νόμο, ένα άτομο που εκθέτει το σώμα του δημόσια ή συμπεριφέρεται ανήθικα μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή από 5 έως 10 χρόνια. 

www.thetoc.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.