ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγιορείτικο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Αποβραδίς “πιάνουμε” το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και αλεύρι (να είναι σαν χυλός) σε μία λεκανίτσα, την οποία σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, για να φουσκώσει  ο χυλός. Το πρωί κοσκινίζουμε το ...

Read More »

Πιπεριές γεμιστές με τυρί

Υλικά 1 Κιλό πιπεριές μετρίου μεγέθους 750 γρ. τυρί φέτα 4 αυγά 4-5 ώριμες ντομάτες Λάδι για τηγάνισμα 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο Εκτέλεση Πλένουμε τις πιπεριές, τις ανοίγουμε, βγάζουμε τους σπόρους και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε ...

Read More »

Ρεβίθια φούρνου

Υλικά 1 κιλό ρεβίθια ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή λιωμένα 1 κουταλιά ρίγανη 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες Αλάτι και κόκκους μαύρο πιπέρι 1 ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού Εκτέλεση Χρησιμοποιούμε ευρύχωρο πήλινο σκεύος ή ...

Read More »

Κορμός τιραμισού

Υλικά για 4-6 άτομα 500 γραμμάρια μασκαρπόνε 200 γραμμάρια ζάχαρη 6 αυγά χωρισμένα ασπράδια με κρόκους 9 μπισκότα σαβαγιάρ 150 γραμμάρια κακάο σκόνη 250 ml καφέ εσπρέσσο (χλιαρό προς κρύο) 50 ml αμαρέττο       Εκτέλεση Διαχωρίζετε τα αυγά ...

Read More »

Σκορδαλια με σπανάκι

Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 3 σκελίδες σκόρδο Ξύδι ή χυμός λεμονιού Αλάτι Εκτέλεση : Αν έχουμε μπλέντερ, βάζουμε όλα ...

Read More »

Ψάρια σαβόρ (μαρινάτα)

Υλικά : 1 κιλό ψάρια μικρά (γόπες,σαφρίδια,λιθρίνια,μπαρμπούνια, κουτσουμούρες κ.λ.π.) 1/2 ποτήρι λάδι 1/4 του ποτηριού ξίδι ή και λιγότερο αναλόγως με το πόσο αψύ είναι το ξίδι 2 μικρά φύλλα δάφνης (βάγιας) 1 κλαράκι δεντρολίβανο ( λασμάρι) 1-1 1/2 κουταλιά ...

Read More »

Λαζάνια με κολοκυθάκια

Υλικά για 6-8 άτομα 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα 6 φέτες μπέικον 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους 250 γραμμάρια τριμμένη ...

Read More »

Κολιοί στον φούρνο

Υλικά : 1 κιλό κολιοί 5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ψηλά φετάκια 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 φύλλα δάφνης ¼ φλιτζανιού λάδι 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ Αλάτι, πιπέρι Ντομάτες κομμένες ροδέλες Εκτέλεση : Καθαρίζουμε, πλένουμε και  αλατίζουμε τα ψάρια. ...

Read More »

Φακές με χταπόδι και ρύζι

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι και το ξύδι. Ρίξτε μπόλικο νερό να το σκεπάζει και βράστε το 1 ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τις φακές με τα κρεμμύδια. Ρίξτε 3 κούπες νερό και βράστε 30\’. Στραγγίστε το ...

Read More »

Φιλέτο κοτόπουλο με ντοματίνια και μοτσαρέλα

Υλικά για 2-4 άτομα 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλο και πέτσα Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κούπες ντοματίνια 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα 225 γραμμάρια φρέσκια μοτσαρέλα κομμένη ...

Read More »