ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ροδίτικα – Τριαντενά Παραδοσιακά Ανεβατά κουλούρια

Υλικά  600 γρ. προζύμι 5 κιλά αλεύρι 1 ποτήρι σταχτόνερο (αλισίφα) 1500 γρ. βούτυρο 3 ποτήρια λάδι 1 ποτήρι ζάχαρη Κανέλα κοπανισμένη Γαρύφαλο κοπανισμένο Μοσχοκάρυδο κοπανισμένο 2 βανίλιες Μαστίχι κοπανισμένο Νερό χλιαρό (όσο πάρει) Κρόκος αυγού Για να κάνετε αυτά ...

Read More »

Ροδίτικες Συνταγές για κουλούρια από την Άννα Κασσανή

www.allaksogolies.gr Το Πάσχα πλησιάζει και όλες οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τα σύνεργα για τα παραδοσιακά κουλούρια! Κι εμείς ζητήσαμε από την κυρία Άννα Κασσανή-που είναι μαιτρ του είδους-να μας πει ορισμένες από τις καλύτερες Ροδίτικες συνταγές. Ιδού λοιπόν:  ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΑ Υλικά  ...

Read More »

Δείτε πως να φτιάξετε νηστίσιμη αλάδωτη μερέντα

Η μερέντα είναι ένα γλύκισμα, η γεύση του οποίου μας συνοδεύει όλους από τα πρώτα χρόνια των παιδικών γευστικών μας ανακαλύψεων…. Σήμερα, σας προτείνουμε μια μερέντα διαφορετική… Μια μερέντα πιο υγιεινή, μια μερέντα νηστίσιμη και αλάδωτη, αφού είμαστε και σε ...

Read More »

Κολοκυθολούλουδα με αυγά

Υλικά : 20-30 λουλούδια 3-4 αυγά 2 κουταλιές βούτυρο 5-6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ¾ φλυτζάνια  του τσαγιού τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι) Πιπέρι-αλάτι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε τα λουλούδια από τα κοτσάνια και τα πλένουμε. Τα ζεματίζουμε σε βραστό νερό με λίγο αλάτι, ...

Read More »

Πένες με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά 4 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο 4 ώριμες ντομάτες 1 καυτερή πιπεριά 3 σκελίδες σκόρδο 1 μεγάλο κρεμμύδι 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό 3 κουταλιές ξύδι Αλάτι και  πιπέρι 500γρ. πένες’ Εκτέλεση Καθαρίζουμε τα λαχανικά , τα τεμαχίζουμε ...

Read More »

Σκορδαλια με σπανάκι

Υλικά : 1.5 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι πλυμένο, ψιλοκομμένο και ζεματισμένο 1.5 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια 1 φλιτζάνι τσαγιού ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 3 σκελίδες σκόρδο Ξύδι ή χυμός λεμονιού Αλάτι Εκτέλεση : Αν έχουμε μπλέντερ, βάζουμε όλα ...

Read More »

Σιμιγδαλόπιτα αλάδωτη

Υλικά: ½ φλιτζάνι ταχίνι ¾ φλιτζανιού νερό ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού 1 φλιτζάνι νερό 1 κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι  γαρύφαλλο 3 ½ φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 1 φλιτζάνι ασπρισμένα αμύγδαλα Για το σιρόπι 3 ...

Read More »

Ρεβίθια φούρνου

Υλικά 1 κιλό ρεβίθια ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή λιωμένα 1 κουταλιά ρίγανη 2 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες Αλάτι και κόκκους μαύρο πιπέρι 1 ματσάκι ψιλοκομμένο σέλινο 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού Εκτέλεση Χρησιμοποιούμε ευρύχωρο πήλινο σκεύος ή ...

Read More »

Υγιεινά μπιφτέκια από παντζάρια

Υλικά για 2-4 άτομα 4 παντζάρια βρασμένα θρυμματισμένα 1/4 φλιτζανιού (35 γραμμάρια) ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι 1 κονσέρβα μαύρα φασόλια πλυμένα και στραγγισμένα 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 1 ...

Read More »

Καρυδόπιτα αλάδωτη

Υλικά : ¾  φλιτζανιού ταχίνι 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού ½ φλιτζάνι  σταφίδες ξανθές ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 1 ½  φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι Ξύσμα ...

Read More »