ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμ μπρουλέ με κακάο

Υλικά για 2-4 άτομα 120 γραμμάρια κακάο 4 κρόκους αυγών 3 πορτοκάλια (θα χρησιμοποιήσουμε το ξύσμα τους) 140 γραμμάρια ζάχαρη 600 γραμμάρια κρέμα γάλακτος  Εκτέλεση Αρχικά ρίχνετε μέσα σε μια κατσαρόλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεσμένο κακάο και ξύσμα από ...

Read More »

Φιλετάκια κοτόπουλου πανέ

Υλικά για 2-4 άτομα 4 φιλέτα κοτόπουλο 2 αυγά 1 πακετάκι φρυγανιά τριμμένη Λίγο αλεύρι για το πανάρισμα 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Αλάτι Πιπέρι  Εκτέλεση Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα περνάτε από τα αυγά που τα έχετε χτυπήσει και ...

Read More »

Αγιορείτικοι ρεβιθοκεφτέδες

Εκτέλεση Μια μέρα πριν ξεκινήσουμε βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε (με το χέρι όμως και όχι στο μούλτι) τα υπόλοιπα υλικά, τα ...

Read More »

Καλαμάρια γεμιστά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα ψιλοκόβουμε.Ζεματίζουμε τα καλαμαράκια σε νερό που βράζει για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά ...

Read More »

Φακές με χταπόδι και ρύζι

Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι και το ξύδι. Ρίξτε μπόλικο νερό να το σκεπάζει και βράστε το 1 ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τις φακές με τα κρεμμύδια. Ρίξτε 3 κούπες νερό και βράστε 30\’. Στραγγίστε το ...

Read More »

Κρουασάν βουτύρου

Υλικά για 2-4 άτομα Για τη ζύμη 70 γραμμάρια ζάχαρη 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι 250 γραμμάρια βούτυρο μαργαρίνη 1 κρόκο αυγού μαζί με 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη για το άλειμμα 15 γραμμάρια ξερή μαγιά 250 γραμμάρια χλιαρό γάλα ...

Read More »

Τραγανή αχλαδόπιτα

Υλικά για 6-8 άτομα Για την πίτα 4-5 αχλάδια 1 κρόκος αυγού 250 γραμμάρια κουβερτούρα 90 γραμμάρια γάλα 120 γραμμάρια ζάχαρη 1 αυγό 10 γραμμάρια λικέρ της αρεσκείας σας 70 γραμμάρια βούτυρο 250 γραμμάρια αλεύρι 8 γραμμάρια ξερή μαγιά ή ...

Read More »

Σουπιές πλακί

Υλικά : 1,5 κιλό σουπιές 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο Χυμός και φέτες λεμονιού 1 πορτοκαλόφλουδα Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση : Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια. Βάζουμε σε μια ανοιχτή κατσαρόλα το λάδι ,τις σουπιές ...

Read More »

Τηγανίτες με κομπόστα μήλο

Για τις τηγανίτες 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 1/4 φλιτζάνι γάλα 1 αυγό 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο ...

Read More »

Ρυζόγαλο με ταχίνι

Υλικά : 1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα 1 λίτρο νερό 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ 1 φλιτζάνι του καφέ νερό Ξύσμα 2 λεμονιών 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι ½ φλιτζάνι του καφέ νερό 2 φλιτζάνια του καφέ ...

Read More »