ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέϊκ με μαρμελάδα κεράσι

Υλικά : 200 γραμμάρια φυτικό βούτυρο 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη Ξύσμα ενός λεμονιού 500 γραμμάρια αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 500 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα Ζάχαρη άχνη Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ...

Read More »

Μελοτυρόπιτα

Μελοτυρόπιτα πρόχειρη ,εύκολη και πεντανόστιμη Υλικά : 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά μέλι ,ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό βούτηρο λειωμένο για το τηγάνισμα κανέλλα σκόνη τυρι φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη απόβραδύς, ή ανθοτυρο ή μυζήθρα ...

Read More »

Πορτοκαλοπιτάκια

Υλικά : 2 κουταλιές μαργαρίνη 250 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι Τον χυμό από ένα πορτοκάλι Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι 2 κουταλιές λικέρ Γκραν Μαρνιέ 1 κουτί σφολιατάκια Λίγο φυτικό βούτυρο Εκτέλεση : Σε τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ...

Read More »

Κοντοσούβλι Ρόδου (Παστίδας)

Υλικά συνταγής 2,4 κιλά χοιρινό (λαιμός) 5 κρεμμύδια ροδέλα 5 πιπεριές μεγάλο καρέ 5 τομάτες ροδέλα 120γρ. ηλιέλαιο 30γρ. αλάτι 2 κ.γ.  πιπέρι 1 κ.γ.  κύμινο 1 κ.γ.  πάπρικα κόκκινη γλυκιά 1 κ.γ.  μπούκοβο 1 κ.γ.  ρίγανη Διαδικασία συνταγής Κόβουμε ...

Read More »

Μαγειρίτσα με ταχίνι και ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βάζουμε στην χύτρα τα μανιτάρια – με το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλες φέτες – με ένα φλυτζάνι νερό, την ρίγανη και το πιπέρι, να πάρουν μια βράση. Μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και όταν κοχλάσει ρίχνουμε το ...

Read More »

Τραχανάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε 3,5 φλιτζάνια νερό μαζί με το γάλα, τη φυτίνη και το λάδι. Ρίχνουμε τον τραχανά λίγο λίγο,ανακατευόντας.Μόλις πάρει βράση , ρίχνουμε το τυρί. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από ...

Read More »

Χταποδόσουπα

Υλικά : 1 κιλό μικρά χταπόδια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι της σούπας ντοματοπελτέ Αλάτι ,πιπέρι ,ξίδι Ρύζι (προαιρετικά) Εκτέλεση : Βράζουμε τα χταποδάκια και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε ...

Read More »

Κρέμα νηστίσιμη

Υλικά 1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό 7 φλιτζάνια νερό 1/2 κιλό ζάχαρη Βανίλια Κανέλα Καρύδα Εκτέλεση Βράζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα και την καρύδα) σε σιγανή φωτιά για 30′ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Όταν πήξει η κρέμα ...

Read More »

Ροδίτικα αλάδωτα ντολμαδάκια νηστίσιμα της Μεγάλης Πέμπτης

Υλικά 3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα 1 τριμμένη πατάτα 1 τριμμένη μελιτζάνα 1 τριμμένο κολοκύθι 2 τριμμένα καρότα Ψιλοκομμένο πράσο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 τομάτα τριμμένη Λίγο χυμός τομάτας Αλάτι Πιπέρι Κύμινο Άνηθος (προαιρετικά) Αμπελόφυλλα φρέσκα ...

Read More »

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ: ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ)

Η Μεγάλη εβδομάδα πλησιάζει προς την κορύφωση του θείου δράματος και η Πέμπτη είναι η πιο σημαντική ‘γαστρονομικά’ ημέρα των εορτών του Πάσχα. Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά; Συνταγές για κουλουράκια και τσουρέκια (pics) Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και για ...

Read More »