ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ: ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ)

Η Μεγάλη εβδομάδα πλησιάζει προς την κορύφωση του θείου δράματος και η Πέμπτη είναι η πιο σημαντική ‘γαστρονομικά’ ημέρα των εορτών του Πάσχα. Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά; Συνταγές για κουλουράκια και τσουρέκια (pics) Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και για ...

Read More »

Αφράτο κέικ «λαγουδάκι» για το Πάσχα!

Ένα αφράτο, απολαυστικό και παιχνιδιάρικο κέικ γιαουρτιού που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Μια συνταγή απλή αλλά πολύ γιορταστική, ότι πρέπει δηλαδή για το Πάσχα! Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι1 1/2 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα ...

Read More »

Κριθαράκι με δαφνόφυλλα και κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.”Σβήνουμε” με νερό.Γεμίζουμε τον ταβά (κατσαρόλα) μέχρι τη μέση και βάζουμε να κοχλάσει, αφού έχουμε ρίξει αλάτι,δαφνόφυλλα και κύμινο.Αφού κοχλάσει, ρίχνουμε και το κριθαράκι. Το αφήνουμε να φουσκώσει,ανακατεύουμε να “πιει” τα ...

Read More »

Χυλοπίτα Αγιορείτικη

Εκτέλεση Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4-5 ποτήρια νερού λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες. 2.Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά χωρίς να χυλώσουν και τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 3.Στην κατσαρόλα βάζουμε την Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με ...

Read More »

Ατομικά cheesecake φράουλα με βάση από κουλουράκια πασχαλινά

Υλικά για 6 μερίδες 250γρ κουλουράκια πασχαλινά 200γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών 1 ½ φλιτζάνι γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα Σταγόνες κουβερτούρα (προαιρετικά) Εκτέλεση Τρίβετε τα κουλουράκια με τα χέρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά ...

Read More »

Μακαρονάκι κοφτό με καρύδια

Υλικά : 300 γρ. καρύδια 3 κουταλιές της σούπας ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 3 σκελίδες σκόρδο Αλάτι 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι Εκτέλεση : Κοπανίζουμε τα 250 γρ καρύδια στο γουδί και προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο και το αλάτι χτυπώντας ...

Read More »

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Υλικά : 1 κιλό μανιτάρια  2 αυγά 4 κρεμμύδια φρέσκα 1 ματσάκι αντίδια ½ ματσάκι άνηθο ½  ματσάκι μαϊντανό 1 ποτήρι του κρασιού λάδι και λίγο βούτυρο 1 λεμόνι, αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ψιλοκόβουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια. Τα ...

Read More »

Ρύζι με σάλτσα κόκκινη και μανιτάρια

Υλικά : 2 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κούπες ρύζι (κίτρινο, για ρύζι σπυρωτό) 2 κρεμμύδια ξερά 1 κρεμμύδι φρέσκο 2 ντομάτες ώριμες φρέσκες ή ντοματάκια κονσέρβας 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά βούτυρο φυτικό Λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη ...

Read More »

Ροδίτικα – Τριαντενά Παραδοσιακά Ανεβατά κουλούρια

Υλικά  600 γρ. προζύμι 5 κιλά αλεύρι 1 ποτήρι σταχτόνερο (αλισίφα) 1500 γρ. βούτυρο 3 ποτήρια λάδι 1 ποτήρι ζάχαρη Κανέλα κοπανισμένη Γαρύφαλο κοπανισμένο Μοσχοκάρυδο κοπανισμένο 2 βανίλιες Μαστίχι κοπανισμένο Νερό χλιαρό (όσο πάρει) Κρόκος αυγού Για να κάνετε αυτά ...

Read More »

Ροδίτικες Συνταγές για κουλούρια από την Άννα Κασσανή

www.allaksogolies.gr Το Πάσχα πλησιάζει και όλες οι νοικοκυρές ετοιμάζουν τα σύνεργα για τα παραδοσιακά κουλούρια! Κι εμείς ζητήσαμε από την κυρία Άννα Κασσανή-που είναι μαιτρ του είδους-να μας πει ορισμένες από τις καλύτερες Ροδίτικες συνταγές. Ιδού λοιπόν:  ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΕΝΙΑ Υλικά  ...

Read More »