ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια μπράουνις με καρύδια

Υλικά για 2-4 άτομα 200 γραμμάρια σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένη 150 γραμμάρια βούτυρο 1 φλιτζάνι του καφέ ζάχαρη 3 αυγά, χτυπημένα 400 γραμμάρια καρυδόψιχα 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση Τοποθετείτε την σοκολάτα και ...

Read More »

Γεμιστά πορτοκάλια με σοκολάτα

Υλικά για 2-4 άτομα 225 γραμμάρια σοκολάτα ημίγλυκη, χοντροκομμένη 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 3 πορτοκάλια κομμένα στη μέση και καθαρισμένα από τη σάρκα τους Εκτέλεση Για τα πορτοκάλια ...

Read More »

Τηγανιτές πατάτες με γραβιέρα

Υλικά για 2-4 άτομα 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο 30 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 150 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη αλάτι πιπέρι 1 κιλό πατάτες κομμένες 2 κρεμμύδια κομμένα 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο  Εκτέλεση Σοτάρετε το βούτυρο με το ...

Read More »

Ρύζι με σάλτσα κόκκινη και μανιτάρια

Υλικά : 2 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα 2 κούπες ρύζι (κίτρινο, για ρύζι σπυρωτό) 2 κρεμμύδια ξερά 1 κρεμμύδι φρέσκο 2 ντομάτες ώριμες φρέσκες ή ντοματάκια κονσέρβας 2 σκελίδες σκόρδο 1 κουταλιά βούτυρο φυτικό Λάδι, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε λίγη ...

Read More »

Πατάτες με πορτοκάλι

Υλικά για 2-4 άτομα 1 κιλό στρογγυλές πατατούλες για φούρνο Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι  Χυμός από 2 πορτοκάλια  Χυμός από 2 λεμόνια  Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο  Αλάτι  Πιπέρι  Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο άνηθος  Εκτέλεση Πλένετε καλά τις πατάτες, τις ...

Read More »

Πέννες με σάλτσα γιαουρτιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα και ανακατεύουμε.Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και το τυρί και πάλι ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες.Ανακατεύουμε ελαφρώς και το ...

Read More »

Τηγανίτες με πράσο και κρεμμύδι

Υλικά για 2-4 άτομα 2 πράσα 1 ποτήρι νερό 2 αβγά 250 γραμμάρια αλεύρι 300 γραμμάρια τριμμένη φέτα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 κουταλιά του γλυκού σόδα κύμινο αλάτι πιπέρι 200 γραμμάρια τριμμένο μανούρι  Εκτέλεση Βάζετε το νερό σε μια κατσαρόλα ...

Read More »

Γιουβέτσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια ,τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.Κατόπιν τα βάζουμε σε έναν ταβά και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά.Στη συνέχεια , ρίχνουμε δύο λίτρα νερό στον ταβά μας , και όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τότε ρίχνουμε ...

Read More »

Κριθαράκι με χταπόδι

Εκτέλεση Βράζουμε το χταπόδι σε κατσαρόλα με ένα φλιτζάνι κρασί λευκό. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί θα βγάλει το χταπόδι. Όταν μαλακώσει το καθαρίζουμε από τις βεντούζες και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών. Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ...

Read More »

Κομπόστα πορτοκάλι

Υλικά για 2-4 άτομα 1 1/2 ποτήρι του νερού νερό 1 ποτήρι του λικέρ κονιάκ 5 πορτοκάλια 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη Εκτέλεση Παίρνετε τα πορτοκάλια, τα πλένετε και τα καθαρίζετε από την εξωτερική φλούδα. Στη συνέχεια ανοίγετε σε ...

Read More »