ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σαλάτα με καρότο και πορτοκάλι

Υλικά για 2-4 άτομα 450 γρ. καρότα 2 πορτοκάλια 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού Aλάτι Mαύρο πιπέρι  Εκτέλεση Καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ξεφλουδίζετε τα ...

Read More »

Καλαμάρια γεμιστά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα ψιλοκόβουμε.Ζεματίζουμε τα καλαμαράκια σε νερό που βράζει για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά ...

Read More »

Μουσταλευριά

Υλικά 3 ½ φλυτζάνια μούστο ½ φλυτζάνι νισεστέ ½ φλυτζάνι νερό Σουσάμι Κανέλα Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μούστο να βράσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ. Μόλις βράσει ο μούστος , ρίχνουμε ...

Read More »

Κέικ σοκολάτας με καφέ

Υλικά για 4-6 άτομα Για το κέικ 2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπέικιν πάουντερ ¼ κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη 2 ...

Read More »

Κεφτεδάκια φούρνου

Υλικά για 2-4 άτομα 600 γραμμάρια κιμά 2 αυγά 1-2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη ½ φραντζόλα ψωμί ( 2-3 ημερών) 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 1 ποτήρι του λικέρ ούζο Αλάτι Πιπέρι  Εκτέλεση ...

Read More »

Καρυδόπιτα αλάδωτη

Υλικά : ¾  φλιτζανιού ταχίνι 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού ½ φλιτζάνι  σταφίδες ξανθές ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 1 ½  φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι Ξύσμα ...

Read More »

Δίπλες

Υλικά : 6 αυγά 2 φλυτζάνια του καφέ λάδι 2 φλυτζάνια του καφέ αλυσίβα 2 φλυτζάνια του καφέ κονιάκ αλεύρι μαλακό ή φάριν-απ (όσο πάρει ώστε να γίνει σφιχτή η ζύμη) λάδι αγνό χωρίς οξέα μία πρέζα αλάτι Για το ...

Read More »

Μελοτυρόπιτα

Μελοτυρόπιτα πρόχειρη ,εύκολη και πεντανόστιμη Υλικά : 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά μέλι ,ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό βούτηρο λειωμένο για το τηγάνισμα κανέλλα σκόνη τυρι φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη απόβραδύς, ή ανθοτυρο ή μυζήθρα ...

Read More »

Λουκουμάδες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι.Το βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους χυμούς και το νερό, και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.Καίμε σε βαθιά κατσαρόλα ...

Read More »

Ριζότο με μανιτάρια και ελιές

Υλικά για 2-4 άτομα 1 φλυτζάνι του καφέ καστανό ρύζι 50 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες 1 πιπεριά 5 ελιές 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι παρμεζάνα  Εκτέλεση Βάζετε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε μέχρι να βράσει. Μόλις βράσει προσθέτετε ...

Read More »