ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυδώνια ψητά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση και βγάζουμε τους σπόρους.Τα απλώνουμε σε ταψί.Διαλύουμε τη ζάχαρη σε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και μισή κουταλιά της σούπας κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα κυδώνια.Ψήνουμε ...

Read More »

Γαλέος σαγανάκι

Εκτέλεση Αλατίζουμε το ψάρι, τουλάχιστον 2 ώρες πριν και το βάζουμε σε μια μικρή ρηχή κατσαρόλα (Δηλ. ταβάς) μόλις να χωράνε σε αυτό τα κομμάτια του. Βάζουμε κρύο νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν λίγο. Έπειτα βάζουμε στη φωτιά το σκεύος ...

Read More »

Κορμός με κακάο

Υλικά : 250 γρ. φυτικό βούτυρο 100 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια κακάο 200 γρ. νηστήσιμα μπισκότα 1 ποτήρι νερού χονδροκοπανισμένα και καβουρντισμένα καρύδια ½ ποτήρι νερού  μπράντι Εκτέλεση : Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 ...

Read More »

Καταΐφι

Υλικά : 1 κιλό καταϊφι 1/2 κιλό καρύδια ψίχα τριμμένη 1/2 κιλό αμύγδαλα ψίχα τριμμένη 2-3 φρυγανιές τριμμένες 1 φλυτζάνι του τζαγιού ζάχαρη 2 μοσχοκάρυδα τριμμένα 7 ασπράδια αυγών 100 γρ. φουντούκι ψίχα προαιρετικώς (γίνεται και με 1 κιλό αμυγδαλόψιχα ...

Read More »

Μελοτυρόπιτα

Μελοτυρόπιτα πρόχειρη ,εύκολη και πεντανόστιμη Υλικά : 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά μέλι ,ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό βούτηρο λειωμένο για το τηγάνισμα κανέλλα σκόνη τυρι φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8×0,5×0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη απόβραδύς, ή ανθοτυρο ή μυζήθρα ...

Read More »

Χορτόψωμο

Υλικά : 1 κιλό αλεύρι (μισό σκληρό, μισό μαλακό) 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο 3 ποτήρια νερό (ίσως και περισσότερο, ανάλογα με το αλεύρι) 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος λιγότερος μαιντανος ψιλοκομμένος λίγο αλάτι 2 φακελάκια μπέικινγκ ...

Read More »

Αγιορείτικο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Υλικα : 1 κιλό αλεύρι ολικής αλέσεως 2 κιλά αλεύρι άσπρο Προζύμι ( μαγιά νωπή 1.5 κουταλιά της σούπας) αλάτι 2 1/2 κουταλάκια του τσαγιού χλιαρό νερό όσο πάρει Αποβραδίς “πιάνουμε” το προζύμι με λίγο χλιαρό νερό και ...

Read More »

Ομελέτα με πατάτες και μανιτάρια

Υλικά 3 μανιτάρια ψιλοκομμένα 3 μεγάλες πατάτες 3 αυγά 3 κρεμμύδια ½ πράσο Αλάτι πιπέρι λάδι Εκτέλεση 1 Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. 2 βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το λάδι να ...

Read More »

Λουκουμάδες

Υλικά 1 κουταλάκι αλάτι 650 γρ. αλεύρι μαλακό 1 κουταλιά μαγιά κανέλα 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 1 φλυτζάνι μέλι 1 φλυτζάνι νερό λίγο σουσάμι λάδι για τηγάνισμα Τώρα τελευταία είναι πολύ της μόδας στα εστιατόρια να κερνάνε ζεστούς και τραγανούς ...

Read More »

Σπετζοφάι (βολιώτικο)

Υλικά 1/2 κιλό λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες 10 πράσινες πιπεριές κέρατο 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες πολτοποιημένες 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Μια πολύ καλή συνταγή για σπετζοφάι, όπως το φτιάχνουν στο Βόλο. Να ξέρετε ότι το σπετζοφάι (ή αλλιώς ...

Read More »