ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραχανάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Βράζουμε 3,5 φλιτζάνια νερό μαζί με το γάλα, τη φυτίνη και το λάδι. Ρίχνουμε τον τραχανά λίγο λίγο,ανακατευόντας.Μόλις πάρει βράση , ρίχνουμε το τυρί. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το πιπέρι και κατεβάζουμε από ...

Read More »

Χταποδόσουπα

Υλικά : 1 κιλό μικρά χταπόδια 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο ½ φλιτζάνι της σούπας ντοματοπελτέ Αλάτι ,πιπέρι ,ξίδι Ρύζι (προαιρετικά) Εκτέλεση : Βράζουμε τα χταποδάκια και κρατάμε το ζουμί τους. Τα ψιλοκόβουμε. Τσιγαρίζουμε ...

Read More »

Κρέμα νηστίσιμη

Υλικά 1/2 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό 7 φλιτζάνια νερό 1/2 κιλό ζάχαρη Βανίλια Κανέλα Καρύδα Εκτέλεση Βράζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κανέλα και την καρύδα) σε σιγανή φωτιά για 30′ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Όταν πήξει η κρέμα ...

Read More »

Ροδίτικα αλάδωτα ντολμαδάκια νηστίσιμα της Μεγάλης Πέμπτης

Υλικά 3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα 1 τριμμένη πατάτα 1 τριμμένη μελιτζάνα 1 τριμμένο κολοκύθι 2 τριμμένα καρότα Ψιλοκομμένο πράσο 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα 1 τομάτα τριμμένη Λίγο χυμός τομάτας Αλάτι Πιπέρι Κύμινο Άνηθος (προαιρετικά) Αμπελόφυλλα φρέσκα ...

Read More »

ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ: ΚΟΚΚΙΝΑ ΑΥΓΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ (ΣΥΝΤΑΓΕΣ)

Η Μεγάλη εβδομάδα πλησιάζει προς την κορύφωση του θείου δράματος και η Πέμπτη είναι η πιο σημαντική ‘γαστρονομικά’ ημέρα των εορτών του Πάσχα. Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά; Συνταγές για κουλουράκια και τσουρέκια (pics) Οι ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και για ...

Read More »

Αφράτο κέικ «λαγουδάκι» για το Πάσχα!

Ένα αφράτο, απολαυστικό και παιχνιδιάρικο κέικ γιαουρτιού που θα ξετρελάνει τα παιδιά. Μια συνταγή απλή αλλά πολύ γιορταστική, ότι πρέπει δηλαδή για το Πάσχα! Υλικά 1 κεσεδάκι γιαούρτι1 1/2 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα ...

Read More »

Κριθαράκι με δαφνόφυλλα και κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι.”Σβήνουμε” με νερό.Γεμίζουμε τον ταβά (κατσαρόλα) μέχρι τη μέση και βάζουμε να κοχλάσει, αφού έχουμε ρίξει αλάτι,δαφνόφυλλα και κύμινο.Αφού κοχλάσει, ρίχνουμε και το κριθαράκι. Το αφήνουμε να φουσκώσει,ανακατεύουμε να “πιει” τα ...

Read More »

Χυλοπίτα Αγιορείτικη

Εκτέλεση Προσθέτουμε στην κατσαρόλα 4-5 ποτήρια νερού λίγο αλάτι και μόλις βράσει ρίχνουμε τις χυλοπίτες. 2.Τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά χωρίς να χυλώσουν και τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 3.Στην κατσαρόλα βάζουμε την Αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα με ...

Read More »

Ατομικά cheesecake φράουλα με βάση από κουλουράκια πασχαλινά

Υλικά για 6 μερίδες 250γρ κουλουράκια πασχαλινά 200γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών 1 ½ φλιτζάνι γλυκό ή μαρμελάδα φράουλα Σταγόνες κουβερτούρα (προαιρετικά) Εκτέλεση Τρίβετε τα κουλουράκια με τα χέρια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά ...

Read More »

Μακαρονάκι κοφτό με καρύδια

Υλικά : 300 γρ. καρύδια 3 κουταλιές της σούπας ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο 3 σκελίδες σκόρδο Αλάτι 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι Εκτέλεση : Κοπανίζουμε τα 250 γρ καρύδια στο γουδί και προσθέτουμε το ψωμί, το σκόρδο και το αλάτι χτυπώντας ...

Read More »