ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κορμός ρολό με σαντιγί και κεράσια

Υλικά για 4-6 άτομα Για το παντεσπάνι 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 αυγά χωριστά κρόκους με ασπράδια 1/4 φλιτζάνι κακάο 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια κουβερτούρα Λαδόκολλα Για τη γέμιση 500ml κρέμα ...

Read More »

Βακαλάος φρέσκος

Εκτέλεση Καθαρίζουμε τον βακαλάο και τον κόβουμε φέτες, πάχους πέντε έως έξι εκατοστά, και τον πλένουμε καλά. Ο βακαλάος στο εσωτερικό της κοιλιάς του έχει μία μαύρη μεμβράνη, την οποία αφαιρούμε με προσοχή, όπως αφαιρούμε τα αίματα ώσπου να παραμείνει ...

Read More »

Αρακάς με καρότα και μανιτάρια

Υλικά για 2-4 άτομα 1 κρεμμύδι ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας 2 ποτήρια vερό αλάτι πιπέρι ρίγανη 1/2 κιλό αρακά 2 καρότα ψιλοκομμένα 1 κονσέρβα μανιτάρια  Εκτέλεση Ρίχνετε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι. ...

Read More »

Σκορδόψωμο με παρμεζάνα

Υλικά για 4-6 άτομα 3 σκελίδες σκόρδο 1 μπαγκέτα ψωμί 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα Ρίγανη  Εκτέλεση Βάζετε στο μούλτι τα σκόρδα, το βούτυρο και τη ρίγανη και τα πολτοποιείτε. Κόβετε το ψωμί σε φέτες ...

Read More »

Κουνουπίδι σούπα

Υλικά 1 μέτριο κουνουπίδι 3 πατάτες ½  λίτρο νερό από το βρασμένο κουνουπίδι Αλάτι πιπέρι Μοσχοκάρυδο τριμμένο 3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ½ ματσάκι μαϊντανός  ψιλοκομμένος Εκτέλεση Πλένουμε το κουνουπίδι, το  κόβουμε σε κομμάτια ...

Read More »

Φασολάκια με χταπόδι

Υλικά : ½ κιλό φασολάκια 2-3 καρότα κομμένα σε ροδέλες 3-4 φύλλα σέλινο 1 πιπεριά 2-3 κρεμμύδια χοντροκομμένα Φρέσκια ντομάτα Αλάτι Εκτέλεση : Εφόσον έχουμε  πλύνει και καθαρίσει τα φασολάκια αρχίζουμε να τα βράζουμε. Βράζουμε το χταπόδι χωρίς τίποτε άλλο ...

Read More »

Τυροκροκέτες με μπρόκολο

Υλικά για 2-4 άτομα 300 γραμμάρια φέτα τριμμένη 200 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα 1/2 μπουκετάκι μπρόκολο ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 φλιτζάνι μπύρα  Εκτέλεση Βάζετε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνια αλεύρι ...

Read More »

Σαλάτα με καρότο και πορτοκάλι

Υλικά για 2-4 άτομα 450 γρ. καρότα 2 πορτοκάλια 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού Aλάτι Mαύρο πιπέρι  Εκτέλεση Καθαρίζετε τα καρότα και τα τρίβετε σε ένα μεγάλο μπολ. Ξεφλουδίζετε τα ...

Read More »

Καλαμάρια γεμιστά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμαράκια.Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα ψιλοκόβουμε.Ζεματίζουμε τα καλαμαράκια σε νερό που βράζει για 10 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.Τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Τσιγαρίζουμε στο μισό λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά ...

Read More »

Μουσταλευριά

Υλικά 3 ½ φλυτζάνια μούστο ½ φλυτζάνι νισεστέ ½ φλυτζάνι νερό Σουσάμι Κανέλα Αμύγδαλα ή καρύδια ασπρισμένα και κοπανισμένα Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μούστο να βράσει. Σε ένα μπολ διαλύουμε το νισεστέ. Μόλις βράσει ο μούστος , ρίχνουμε ...

Read More »