ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σικελία: Εννιάχρονο αγόρι στο στόχαστρο νονού της μαφίας!

Το αγόρι, που είναι γιος δικαστή, φρουρείται όλο το 24ωρο  – Δημοσιεύματα στην Ιταλία κάνουν λόγο για τον πιο αιμοδιψή μαφιόζο στη χώρα

Ένα αγόρι, μόλις εννέα ετών, στην Σικελία, φρουρείται επί 24 ώρες την ημέρα με απόφαση της Επιτροπής Τάξης και Δημόσιας Ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας, επειδή ένας αρχινονός της μαφίας απειλεί να δολοφονήσει το παιδί!

Ο εννιάχρονος είναι γιος δικαστή, που εκδίκασε υπόθεση του μαφιόζου και τον έκλεισε στη φυλακή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ο μαφιόζος είναι από τους πιο αιμοδιψείς στη χώρα και έχει απειλήσει ότι θα εκτελέσει τον ίδιο τον δικαστή, την σύζυγό του καθώς και τα δύο του παιδιά, ένα κορίτσι δώδεκα ετών και ένα αγόρι εννέα ετών.

Οι αρχές έχουν επικεντρωθεί στην φύλαξη του μικρού αγοριού, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ο αρχινονός φέρεται ότι έχει πει: «Να τον εκτελέσετε (τον δικαστή), άσχετα με το ποιος θα είναι μαζί του, αλλά, αν είναι μαζί του το αρσενικό παιδί του, ακόμα καλύτερα».

Εκτός από τον δικαστή και τον εννιάχρονο γιο του, η σύζυγος και η κόρη του, συνοδεύονται από ένοπλους φρουρούς όταν βγαίνουν έξω.

Ο δικαστής μπήκε στο στόχαστρο του Σικελού μαφιόζου, όταν αποκάλυψε τα σχέδια του για να φανεί ως αποστάτης από τη μαφία και να γλιτώσει την φυλακή.

Ο συγγραφέας Corrado De Rosa, που έχει ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την ιταλική μαφία, ανέφερε ότι είναι μύθος πως η μαφία έχει κώδικα τιμής και δεν εκτελεί γυναίκες και μικρά παιδιά και έφερε ως παράδειγμα τις δολοφονίες δύο νηπίων, του Nicola Campolongo και του Domenico Petruzzelli, στις αρχές του 2014, επειδή συγγενικά τους πρόσωπα είχαν διαφορές με την ιταλική μαφία.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.