ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ!

 

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ», λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε αίμα που παρατηρείται στο Νοσοκομείο Ρόδου αυτή την περίοδο!

Τα αποθέματα αίματος που έχει για τις ανάγκες των πολυμεταγγιζόμενων ασθενών και όχι μόνο, βρίσκονται σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν υπομεταγγίσεις και συνεχείς αναβολές, με σαφείς επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών. Σημειώνεται ότι οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία χρειάζονται μετάγγιση αίματος ανά δύο εβδομάδες περίπου.

Το θέμα είναι πιο σοβαρό από ότι φαίνεται και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» εκτιμά πως μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή ασθενών, λόγω των υπομεταγγίσεων και των συνεχών αναβολών.

Επισημαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και απευθύνει έκκληση για άμεση κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, μελών και μη του Συλλόγου, προκειμένου να στηρίξουν την εθελοντική αιμοδοσία και να σώσουν ζωές ασθενών.

Ο  Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» δεν διαθέτει Τράπεζα Αίματος και ούτε έχει δικαίωμα να διαχειρίζεται φιάλες για την κάλυψη των αναγκών. Έχει ιδρυθεί για να υπηρετήσει τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες. Η προσπάθεια για τη μείωση των αναγκών του Νοσοκομείου Ρόδου θα πρέπει να είναι κοινή και όχι μεμονωμένη.

Η περίφημη οικονομική κρίση που έχει κτυπήσει την πόρτα μας δεν αποτελεί κρίση αξιών και μάλιστα, όταν σχετίζεται με την προσφορά ζωής στον συνάνθρωπό μας.

Είναι έγκλημα να θυμόμαστε την αιμοδοσία μόνο όταν βρισκόμαστε στην ανάγκη. Το θέμα είναι σήμερα πολύ πιο σοβαρό από ότι νομίζουμε και τα περισσότερα μηνύματα δεν είναι αισιόδοξα.

Μετά από συνάντηση του προέδρου μας κ. Φιλήμονα Νικολάου με τη Διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου κα. Κατερίνα Χατζηστρατή, δόθηκε η υπόσχεση ο Σταθμός Αιμοδοσίας να είναι περισσότερες ώρες ανοικτό για το κοινό-εθελοντές αιμοδότες-ώστε ακόμη και οι εργαζόμενοι του νησιού τις πρωινές ώρες, να μπορούν να αιμοδοτούν τις απογευματινές.

 

 

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.