ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Sex με ρομπότ: το 2070 θα είναι φυσιολογικό

Σύμφωνα με νέα ακαδημαϊκή έρευνα της ψυχολόγου Dr Hellen Driscoll από το Πανεπιστήμιο του Sunderland, σε λίγες δεκαετίες, η σεξουαλική επαφή μεταξύ ενός ανθρώπου και ενός ρομπότ ή αλλιώς το “tech-sex”, δεν θα είναι απίθανο σενάριο, αλλά μάλλον θα θεωρείται κάτι φυσιολογικό.

Πιο απλά, οι άνθρωποι θα μπορούν σύντομα να αναπτύξουν σεξουαλικές σχέσεις με ρομπότ. Όπως σημειώνεται στον Independent η Dr Hellen Driscoll δηλώνει:  

Αλλαγή στην αλληλεπίδρασή μας με τα ρομπότ

“Έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε σχετικά ζητήματα όπως η εικονική πραγματικότητα και το φύλο του ρομπότ, στο πλαίσιο των τρέχουσων κανόνων. Αλλά αν σκεφτούμε τις κοινωνικές νόρμες για το sex που υπήρχαν μόλις 100 χρόνια πριν, είναι προφανές, ότι έχουν αλλάξει ριζικά και γρήγορα”.

Το “tech- sex” σύμφωνα με την Dr Driscoll έχει αναπτυχθεί πολύ, πράγμα που σημαίνει πως οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αλληλεπιδρούν με τα ρομπότ με έναν άλλον τρόπο, και προβλέπει ότι αυτό θα γίνει μέχρι το 2070.

Η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της μοναξιάς

“Αυτό μπορεί να φαίνεται συγκλονιστικό και ασυνήθιστο τώρα, αλλά εμείς δεν πρέπει να υποθέσουμε αυτομάτως πως οι εικονικές σχέσεις έχουν μικρότερη αξία από τις πραγματικές σχέσεις. Το γεγονός είναι ότι οι άνθρωποι ερωτεύονται φανταστικούς χαρακτήρες με τους οποίους δεν υπάρχει πιθανότητα να συναντηθούν ποτέ και να αλληλεπιδράσουν”.

Sex με ρομπότ: το 2070 θα είναι φυσιολογικό

“Επί του παρόντος, η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής θα μπορούσε να είναι επιβλαβής. Οι άνθρωποι από τη φύση τους είναι κοινωνικά όντα και η έλλειψη της ανθρώπινης επαφής θα μπορούσε να οδηγήσει σε μοναξιά, που συνδέεται με διάφορα προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας”, συνεχίζει.

“Αλλά μακροπρόθεσμα, η τεχνολογία θα μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα”, προσθέτει.

Χρειάζονται προϋποθέσεις

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Dr Driscoll, η ιδέα του να ξοδεύει κανείς τον χρόνο του σε ένα εικονικό περιβάλλον και να αλληλεπιδρά με εικονικούς ανθρώπους μπορεί να συνεπάγεται ψυχολογικά προβλήματα.

Ωστόσο, αν η τεχνολογία καταφέρει να τελειοποιηθεί, τότε η ίδια λέει πως δεν θα υπάρχει κανένας λόγος που να μπορεί να αναστείλει την αλληλεπίδραση ενός ανθρώπου με ένα ρομπότ.

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.