ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σε “εφιάλτη” εξελίσσεται η γρίπη -71 οι νεκροί. Πως να προστατευτείτε

Σε έναν κακό εφιάλτη φαίνεται να εξελίσσεται η γρίπη τα τελευταία 24ωρα η οποία βρίσκεται σε έξαρση.

Ο αριθμός των νεκρών αλλά και των σοβαρών κρουσμάτων από τη γρίπη δεν έχει «φρένο». Οι θάνατοι που δηλώθηκαν μόνο σήμερα αγγίζουν τους 6, ενώ ο συνολικός αριθμός νεκρών φτάνει τους 71.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία τις ημερήσιας έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ τα περιστατικά των νέων κρουσμάτων σε ΜΕΘ που δηλώθηκαν σήμερα είναι 8, ενώ μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 121 ασθενείς.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ ο συνολικός αριθμός των νοσηλευθέντων σε  ΜΕΘ ξεπερνά τους 275.

Το 30% όσων νοσούν σοβαρά από γρίπη δεν υποφέρει από υποκείμενα νοσήματα! Απλά δεν ζήτησαν γρήγορα ιατρική βοήθεια και έφτασαν σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο… Ενώ και από τα 4 αγγελούδια που χάσαμε, το ένα δεν έπασχε επίσης από κάποιο άλλο νόσημα. Κι αυτό κάτι μας λέει!

Μας λέει ότι πρέπει να κάνουμε πρόληψη με σωστή διατροφή, ξεκούραση, συχνό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή των κλειστών χώρων με πολύ κόσμο, αποφυγή όσων βήχουν και φτερνίζονται, αλλά και άμεση επικοινωνία με τον γιατρό μας όταν παρουσιάσουμε τα πρώτα συμπτώματα.

Εργαζόμενοι και μαθητές όταν νοσούν πρέπει να παραμένουν στο σπίτι ώστε να μην μεταδώσουν τον ιό και να ανανήψουν πιο γρήγορα.

Η λήψη αντιιικών έχει νόημα μόνο το πρώτο 48ωρο, άρα οι γρήγορες κινήσεις (εξέταση από γιατρό) είναι σημαντικές.

Τα άτομα υψηλού κινδύνου που δεν έχουν εμβολιαστεί, πρέπει να το κάνουν ακόμα και τώρα ενώ ιδιαίτερα πρέπει να προσέχουν οι ανοσοκατασταλμένοι και τα άτομα μέσης ηλικίας!

Επίσης, να τονίσουμε για πολλοστή φορά ότι τα αντιβιοτικά δεν αντιμετωπίζουν τις ιώσεις! Αντιμετωπίζουν μόνο μικροβιακές λοιμώξεις που ακολουθούν μια ίωση… Δηλαδή μια ωτίτιδα, μια λαρυγγίτιδα, μια ρινίτιδα! Όχι την ίωση! Όχι την γρίπη! Οι ιοί μπορούν να αποδυναμωθούν μόνο με αντιιικά φάρμακα που ανακαλύφθηκαν το 2009 υπό τον φόβο της πανδημίας γρίπης.

Αντίθετα, η ανεξέλεγκτη, χωρίς λόγο χρήση αντιβιοτικών δημιουργεί την περίφημη ανθεκτικότητα των φαρμάκων αυτών στα μικρόβια για την οποία φημίζεται πανευρωπαϊκά η χώρα μας και εξαιτίας της οποίας πεθαίνουν κάθε χρόνο χιλιάδες συμπολίτες μας στις ΜΕΘ!

www.usay.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.