ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σε απαξίωση το ποδόσφαιρο: «Μπήκε μέσα» 30 εκατ. το μουσείο της FIFA

Οι επιτελείς της FIFA ανέμεναν πάνω από 250.000 επισκέπτες – Τα εισιτήρια που κόπηκαν μετά βίας ξεπέρασαν τα 132.000

Τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών διέρχεται το άθλημα του ποδοσφαίρου, όντας βαθιά «λαβωμένο» από τα σκάνδαλα που το έπληξαν σε κορυφαίο επίπεδο διοίκησης, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η αποκαθήλωση των προέδρων της FIFA και της UEFA, Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί αντίστοιχα. Απόδειξη της απαξίωσης του «βασιλιά των σπορ» αποτελούν οι εισπράξεις στο Μουσείο της FIFA στη Ζυρίχη, το οποίο έχει ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 9 μήνες, έχει μπει ήδη μέσα κατά 30 εκατ. ευρώ, καθώς οι επισκέπτες δεν το τίμησαν με την παρουσία τους, εμφανώς επηρεασμένοι από τα σκάνδαλα που ξέσπασαν.

Η κατασκευή του Μουσείου είχε δρομολογηθεί επί εποχής Σεπ Μπλάτερ και το συνολικό κόστος ανήλθε στα 140 εκατ. ευρώ. Μετά τον πρώτο αυτόν απολογισμό και το… χάος μεταξύ εσόδων και εξόδων, η ηγεσία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αναζητεί τον τρόπο για την εφαρμογή ενός πιο… λογικού μοντέλου διαχείρισης, που να ανταποκρίνεται στα πραγματικά δεδομένα.

Οι επιτελείς της FIFA ανέμεναν πάνω από 250.000 επισκέπτες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Μουσείου, ωστόσο η πραγματικότητα τους διέψευσε, καθώς τα εισιτήρια που κόπηκαν μόλις και μετά βίας ξεπέρασαν τα 132.000, δηλαδή σχεδόν τα μισά.

Στους χώρους του μουσείου μπορεί κάποιος να απολαύσει σε εικόνες όλη την ιστορία του αθλήματος, ενώ στις τριώροφες εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται βιβλιοθήκη, αθλητικό μπαρ, καφετέρια, μπιστρό και σινεμά.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.