ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σαουδική Αραβία: Χώρισε τον άντρα της επειδή είναι κοντός!

Η γυναίκα ανέφερε στην αίτηση διαζυγίου ότι δεν άντεχε την κοροϊδία του κόσμου για την διαφορά ύψους που είχε με τον σύζυγό της – Γιατί οι γυναίκες προτιμούν τους ψηλούς άνδρες; – Τι δείχνουν οι σχετικές έρευνες;

Μια νιόπαντρη σύζυγος στην Σαουδική Αραβία ζήτησε διαζύγιο, μόλις επτά μήνες από τον γάμο της, με την αιτιολογία ότι ο σύζυγός της είναι κοντός και η διαφορά ύψους ανάμεσά τους έχει γίνει αντικείμενο χλευασμού, όταν βγαίνει έξω μαζί του.

Το ζευγάρι κατάγεται από την ανατολική επαρχία Al Qatif και ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση την χαρακτήρισε «ιδιόμορφη», σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Gulf News. Η νεαρή γυναίκα, για την οποία το δημοσίευμα αναφέρει ότι είναι γύρω στα 20, στην αίτηση διαζυγίου υποστηρίζει ότι η διαφορά ύψους με τον σύζυγό της είναι η αιτία που αισθάνεται «ανησυχία» όταν βγαίνει μαζί του και δεν μπορεί να αντέξει άλλο την κοροϊδία από τον κόσμο.

Πολλοί χρήστες στα social media είχαν αντικρουόμενες απόψεις για το θέμα, κάποιοι πήραν το μέρος της νεαρής συζύγου, ενώ άλλοι έγραψαν: «γιατί τον παντρεύτηκε, αφού τον θεωρούσε κοντό;».

Πάντως, μια σχετική έρευνα από το πανεπιστήμιο Rice του Τέξας, αποδεικνύει ότι οι γυναίκες, ίσως επηρεασμένες από τα στερεότυπα αιώνων, δείχνουν σαφή προτίμηση στους άνδρες που είναι ψηλότερες από αυτές, επειδή τους δημιουργούν την αίσθηση ότι είναι «προστατευμένες». Άλλη έρευνα, που βασίζεται σε ιστοσελίδες γνωριμιών, διαπιστώνει ότι το 13,5% των ανδρών επιθυμούν να βγαίνουν με γυναίκες που είναι πιο κοντές από αυτούς.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.