ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σαντορινιός: Στόχος μας η υδροδότηση των νησιών

Η βελτίωση της ζωής των νησιωτών σε όλα τα επίπεδα παραμένει για μένα βασικός στόχος. Ως πολιτικός προσπαθώ να ανταποκριθώ στις προκλήσεις της εποχής και η κάθε μέρα που υπηρετώ από αυτή τη θέση ξέρω και κατανοώ ότι μπορεί να είναι και η τελευταία, καθώς κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Αναφέρει ότι στις προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του παραμένει η ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων στα νησιά, η μέγιστη βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, η πλήρης υδροδότηση των περισσοτέρων νησιωτικών περιοχών έως το τέλος του 2018 και η πλήρης παροχή ιατρικής φροντίδας σε όλα τα μικρά νησιά.

 Ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να λειτουργούμε στα νησιά χρειάζεται να είναι έξυπνος και πολυμήχανος, συμπληρώνει και δίνει ως παράδειγμα το νησί της Τήλου, όπου οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Δήμο είναι το νησί να είναι τελείως αυτόνομο ενεργειακά.

Προαναγγέλλει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με συναρμόδια υπουργεία για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο καταδυτικός, ο αναρριχητικός και περιπατητικός τουρισμός.

Για την ακτοπλοΐα δηλώνει ότι καταβάλλονται συγκεκριμένες προσπάθειες από το υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρές εταιρείες που κάνουν συμπληρωματικό συγκοινωνιακό έργο, ενώ αναφέρει, ότι αναμένει και τις προτάσεις των ακτοπλόων αναφορικά με τον ανασχεδιασμό των επιδοτούμενων ακτοπλοϊκών δρομολογίων, με βάση το ακτινωτό πρότυπο (HUB and Spokes).

Σχολιάζοντας τη δυνατότητα δήμων κάτω από 5.000 κατοίκους να συμμετέχουν στις προγραμματικές συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας τονίζει τα εξής: «Δεν κάνουμε τον δήμο πλοιοκτήτη και διαχειριστή μιας γραμμής, αλλά βάζουμε τους δημάρχους που πολλές φορές στο παρελθόν διατύπωναν διαμαρτυρίες, να έχουνε λόγο αλλά και τη δυνατότητα να μπορούν να διαχειριστούν το ακτοπλοϊκό τους ζήτημα, σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας».

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.