ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σάλος στο Βερολίνο: «Πέθαναν» τα ΑΤΜ του Σόιμπλε

Η Ελλάδα έχει προβλήματα, το Βερολίνο ξέμεινε από ρευστό! Κάτοικοι και τουρίστες βρέθηκαν προ δυσάρεστης έκπληξης το σαββατοκύριακο όταν πήγαν να σηκώσουν χρήματα από τα γερμανικά ΑΤΜ και διαπίστωσαν ότι ήταν άδεια. Μέχρι και  το πρωί της Δευτέρας τα μηχανήματα στη γερμανική πρωτεύουσα έχουν στεγνώσει και, σύμφωνα με την Handelsblatt, όσοι επισκέφθηκαν κάποιο ΑΤΜ διαπίστωσαν ότι δεν είχαν τη δυνατότητα να «σηκώσουν» ούτε 20 ευρώ!

O λόγος δεν είναι πάντως πως οι Γερμανοί κάνουν έφοδο στις καταθέσεις τους αλλά η εργασιακή διαμάχη στην εταιρεία Prosegur που διενεργεί τις χρηματαποστολές στις μεγαλύτερες τράπεζες στο Βερολίνο.

«Η πρωτεύουσα ξεμένει από χρήματα» περιγράφει γλαφυρά την κατάσταση στη Γερμανική πρωτεύουσα η εφημερίδα.
Το συνδικάτο Verdi έχει κηρύξει απεργία στην εταιρεία εδώ και ημέρες ζητώντας βελτίωση των μισθών και υποστηρίζει ότι από την απεργία έχουν επηρεαστεί σχεδόν όλες οι τράπεζες στη Γερμανία και ο εφοδιασμός των ΑΤΜ με χαρτονομίσματα έχει «παραλύσει».

Εν τω μεταξύ, η εταιρεία προσπάθησε να συνεχίσει τις παραδόσεις με προσωπικό της έξω από το Βερολίνο, αλλά δεν βρέθηκαν πολλοί απεργοσπάστες.  Όπως αναφέρουν οι τοπικές εφημερίδες πάντως, νέα συνάντηση του σωματείου με τη διοίκηση τη Δευτέρα αναμένεται να δώσει λύση και να βρεθεί συμβιβασμός για τις νέες συμβάσεις στην Prosegur.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.