ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Σάλος στην Ευρώπη για τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών σε Γερμανία και Ελβετία

Την ώρα που παραμένουν πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών που διαπράχθηκαν στην Κολωνία, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η αστυνομία της Ζυρίχης ανακοίνωσε ότι στην πόλη έχουν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά το ίδιο βράδυ.

«Κατατέθηκαν πολλές μηνύσεις για σεξουαλικές επιθέσεις και κλοπές» επισήμανε η αστυνομία, που παραλληλίζει τα περιστατικά αυτά στην ανακοίνωσή της με τα γεγονότα που στιγμάτισαν τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς σε πολλές πόλεις της Γερμανίας.

Η αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα, απηύθυνε έκκληση σε ενδεχόμενους αυτόπτες μάρτυρες αλλά και πιθανά θύματα να σπεύσουν να παρουσιαστούν στις αρχές.
Περίπου 25 κλοπές καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της 31ης Δεκεμβρίου στη Ζυρίχη, την ώρα που 120.000 άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους στις όχθες της λίμνης της πόλης.

Η αστυνομία που διεξαγάγει έρευνες για τα περιστατικά κλοπών, ανακάλυψε ότι πολλές γυναίκες κατήγγειλαν ότι τους επιτέθηκαν και τις κακοποίησαν σεξουαλικά.
Τουλάχιστον 6 γυναίκες είπαν ότι τις περικύκλωσαν και άρχισαν να τις αγγίζουν «πολλοί άνδρες με μελαμψό δέρμα», που είχαν διεισδύσει στο πλήθος.

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι η πλειονότητα των μηνύσεων κατατέθηκε τις τελευταίες 24 ώρες.

Στο μεταξύ, η γερμανική κοινή γνώμη παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση με τις δεκάδες επιθέσεις εναντίον γυναικών τη νύχτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εντοπίσει δεκάξι υπόπτους για τις επιθέσεις εναντίον γυναικών στην Κολωνία, ενώ έχουν υποβληθεί 121 μηνύσεις.

“Η ομάδα έρευνας στην οποία εργάζονται 80 αστυνομικοί, “ταυτοποίησε 16 νεαρούς άνδρες (…) οι περισσότεροι με καταγωγή από τη βόρεια Αφρική”, που “μπορεί” να ενέχονται στα γεγονότα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τοπική αστυνομία, η οποία όμως δεν κάνει λόγο για συλλήψεις. Η αστυνομία θα προχωρήσει στην εξέταση των εικόνων από τις κάμερες ασφαλείας και των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων για να καθορίσει τον βαθμό εμπλοκής αυτών των ανδρών.

Η αστυνομία αναφέρει προς το παρόν ότι έχει καταγράψει 121 μηνύσεις. “Σε περίπου το ένα τρίτο των περιπτώσεων, πρόκειται για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα. Στις άλλες περιπτώσεις, διεξάγονται έρευνες για πρόκληση τραυμάτων ή κλοπές”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Bild και η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel αναφέρονται σήμερα σ’ ένα έγγραφο της αστυνομίας, το οποίο συντάχθηκε στις 4 Ιανουαρίου, δηλαδή τρεις ημέρες μετά τα γεγονότα, και περιγράφει το “χάος” της βραδιάς του ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ενώ η αστυνομία έχει κατηγορηθεί για αμέλεια. Ο συντάκτης του εγγράφου, ένα στέλεχος της αστυνομίας, γράφει πως “γυναίκες που έκλαιγαν ανέφεραν σεξουαλικές επιθέσεις” και ότι “θύματα και μάρτυρες απειλήθηκαν”.

“Αστυνομικοί και περαστικοί κατάφεραν να εμποδίσουν βιασμούς” και “γυναίκες, συνοδευόμενες ή μη, υπέστησαν απερίγραπτη επίμονη παρενόχληση”, συνεχίζει. Η αστυνομία “δεν μπόρεσε να ελέγξει το σύνολο των γεγονότων, επιθέσεων, αδικημάτων … επειδή σημειώθηκαν υπερβολικά πολλά ταυτόχρονα”, συνοψίζει ακόμη ο αξιωματικός.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.