ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ρωσία: Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία θα διαρκέσουν «τρεις ή τέσσερις μήνες» και θα ενισχυθούν, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της ρωσικής Δούμα Αλεξέι Πουσκόφ δείχνοντας πώς στόχος της Μόσχας είναι να εξολοθρεύσει τους τζιχαντιστές και την τρομοκρατία στη Συρία.

«Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ολίσθησης και εγκλωβισμού, αλλά στη Μόσχα μιλούμε για επιχειρήσεις τριών ή τεσσάρων μηνών», δήλωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1 ο Πουσκόφ, ενώ, όταν ερωτήθηκε εάν πρέπει να αναμένεται κλιμάκωση των επιχειρήσεων η απάντηση που έδωσε ήταν «οπωσδήποτε».
 
Άλλες πηγές στη Ρωσία αναφέρουν πώς οι πρώτοι βομβαρδισμοί ήταν αναγνωριστικοί (αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις συνεχείς πτήσεις των drones προκειμένου να γίνει μία κατόπτευση των περιοχών που πρόκειται να χτυπηθούν) και αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει δεν… έχει φανεί ακόμη.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στη Συρία έχουν αναπτυχθεί 50 αεροσκάφη και συγκεκριμένα στη βάση της Λαττάκειας 4 βομβαρδιστικά Su-34, 12 Su-25, 12 αεροσκάφη Su-24, τα οποία είναι ειδικά σχεδιασμένα για να πλήττουν χερσαίους στόχους, 4 καταδιωκτικά Su-30 και περίπου 20 ελικόπτερα.
 
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πώς οι αεροπορικές δυνάμεις επρόκειτο να ενισχυθούν και θα μεταφερθούν και άλλες χερσαίες δυνάμεις. Μέχρι στιγμής στη ναυτική βάση της Ταρτούς και την αεροπορική βάση κοντά στη Λαττάκεια, η Ρωσία έχει αναπτύξει ένα τάγμα πεζοναυτών, αλλά το σύνολο των στρατιωτών, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές πηγές φτάνει στους 1.700 άνδρες.
 
Πέραν των πεζοναυτών, η ρωσική στρατιωτική αποστολή έχει εναλλασσόμενες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και αλεξιπτωτιστές οι οποίοι έχουν τη βάση τους στο Νοβοροσίσκ, στη νότια Ρωσία και ασφαλώς ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στη Μεσόγειο, όπου πρόκειται να ξεκινήσουν ασκήσεις. 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, τα ρωσικά αεροσκάφη εξοπλίζονται για νέο κύμα επιδρομών, μετά το διήμερο που προηγήθηκε με σφοδρούς βομβαρδισμούς σε θέσεις τζιχαντιστών, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, απαντώντας στις ΗΠΑ διέψευσε ότι η Μόσχα έχει στοχοποιήσει τους πολιτικούς αντιπάλους του Άσαντ και επέμεινε ότι η μάχη που δίνεται, είναι ενάντια στην ισλαμική τρομοκρατία.

www.usay.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.