ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ροξάκια Αποκριάτικα

Άνοιξε το Τριώδιο -λίγο νωρίς φέτος- ήρθαν και οι Απόκριες κι εμείς ετοιμάσαμε για σας ένα παραδοσιακό νόστιμο και εύκολο γλυκό, τα “ροξάκια”.

Υλικά (για ένα ταψί)

1 φλιτζάνι (τσαγιού) σπορέλαιο

1 φλιτζάνι (τσαγιού) χλιαρό γάλα

1 φακελάκι μαγιά

2 αυγά

1 μπέικιν

Αλεύρι όσο πάρει

Λίγο γαρύφαλλο

1/2 κουταλάκι κανέλα

1 βανίλια

Για την σοκολατένια ζύμη

4 κουταλιές κακάο

Ελάχιστη σόδα

Λίγο γάλα

Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια νερό

3 φλιτζάνια ζάχαρη

Χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση

Διαλύουμε σε ένα μπολ την μαγιά με το γάλα, ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, τα μυρωδικά και το μπέικιν με το αλεύρι. Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή. 

Σε άλλο μπολ παίρνουμε το 1/3 της ζύμης και το ανακατεύουμε με το κακάο, τη σόδα και λίγο γάλα.

Ανοίγουμε με τα χέρια μας την λευκή ζύμη και πλάθουμε την σοκολατένια σε μπαστούνι, το οποίο το βάζουμε στην μία άκρη της λευκής ζύμης.

Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε τα ροξάκια μας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου σε αερόθερμο περίπου 30 λεπτά.

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα και απ’την στιγμή που θα αρχίσουν να βράζουν μετράμε 5 λεπτά.

Όταν ψηθούν τα ροξάκια μας, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περιχύνουμε με το σιρόπι (θα το απορροφήσουν όλο!).

Μετά από 30 λεπτά σερβίρετε.

Καλές Απόκριες.

Μ.Π.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.