ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Ρόδος για τη Ζωή»: Πάνω από 9.000 άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση για τον καρκίνο

Φέτος οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε αριθμό, με την συγκεκριμένη εκδήλωση να πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά, ενώ πλέον θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά

Ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα Υπερηχοτομογράφου Μαστού δωρίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά την επιτυχημένη αντικαρκινική εκδήλωση “Ρόδος για τη Ζωή” που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο νησί της Ρόδου με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν πάνω από 9.000 άτομα που περπάτησαν και έτρεξαν στην περίμετρο της Παλιάς Πόλης της Ρόδου εντός της εντυπωσιακής μεσαιωνικής τάφρου σε κυκλική διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου. 

Το χαρακτηριστικό της εκδήλωσης είναι η μαζική συμμετοχή και η ομοιόμορφη παρουσία των συμμετεχόντων με διαφορετικό χρώμα t-shirt σύμβολο της διοργάνωσης.  

Φέτος οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε αριθμό, με την συγκεκριμένη εκδήλωση να πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη φορά, ενώ πλέον θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες πανελλαδικά.  

Στην εκδήλωση πωλήθηκαν πάνω 8.500 μπλούζες προκειμένου να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αγορά του ιατρικού εξοπλισμού, καθώς το μηχάνημα αυτό συμπληρώνει την εξέταση της ψηφιακής μαστογραφίας και είναι απαραίτητο για να δώσει στον διαγνώστη γιατρό πλήρη εικόνα της κατάστασης της εξεταζόμενης. Ο εξοπλισμός επιλέγεται από τους ίδιους τους γιατρούς του Νοσοκομείου προκειμένου να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες. 

Αξίζει να αναφέρει κανείς από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί πέντε δωρεές ιατρικού εξοπλισμού με τον οποίο εξετάσθηκαν 2,500 άνθρωποι και διαγνώστηκαν ευτυχώς έγκαιρα 150 περιπτώσεις καρκίνου.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της Εθελοντικής Οργάνωσης Σάββας Σαββαΐδης ο οποίος είχε την αρχική ιδέα και τον σχεδιασμό υλοποίησης της εκδήλωσης, “τα ιατρικά μηχανήματα τα οποία δωρίζονται είναι τελευταίας τεχνολογίας, επιλέγονται απ’ ευθείας από τα τμήματα ή τις κλινικές και γι’ αυτό το λόγο η χρήση του είναι εντατική”. 

Όπως δήλωσε η Διευθύντρια του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού, Ιατρός Διαγνώστης κυρία Λιάνα Σουλούνια “Επιτέλους μετά από δέκα χρόνια μάταιης αναμονής για την προμήθεια του υπερηχοτομογράφου ,το όνειρο γίνεται πραγματικότητα όχι με τη βοήθεια του κράτους αλλά με την απ’ ευθείας βοήθεια των συμπολιτών μου.”

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ξεχώρισαν οι ολυμπιονικές, Ιωάννης Μελισσανίδης και Πηγή Δεβετζή και η πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Μαραθώνιο Ράνια Ρεμπούλη.

protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.