ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ροδίτικα αλάδωτα ντολμαδάκια νηστίσιμα της Μεγάλης Πέμπτης

Υλικά

3 φλιτζάνια ρύζι καρολίνα

1 τριμμένη πατάτα

1 τριμμένη μελιτζάνα

1 τριμμένο κολοκύθι

2 τριμμένα καρότα

Ψιλοκομμένο πράσο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 τομάτα τριμμένη

Λίγο χυμός τομάτας

Αλάτι

Πιπέρι

Κύμινο

Άνηθος (προαιρετικά)

Αμπελόφυλλα φρέσκα (μπορείτε να προσθέσετε και ντομάτες ή πιπεριές για γέμισμα)

Λεμόνι

 

   

Εκτέλεση

Πλένουμε το ρύζι και το ρίχνουμε σε 1 μπολ.

Βάζουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Κατόπιν ξεκινάμε την διαδικασία του γεμίσματος.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα στον πάτο λίγα αμπελόφυλλα ή μία πατάτα για να μην “πιάσει”.

Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σφιχτά το ένα με το άλλο για να μην ανοίξουν και στύβουμε το λεμόνι.

Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να καλύψει τα ντολμαδάκια μας και από πάνω βάζουμε ένα πιάτο πυρίμαχο.

Το ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.

Σημείωση:

Όσοι δεν νηστεύουν, ρίχνετε ελαιόλαδο στο μείγμα και από πάνω όταν είναι όλα τυλιγμένα στην κατσαρόλα.

Καλή Επιτυχία.

Και του Χρόνου.

 

Τσαμπίκα Πάττα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.