ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ρέστα από την κυβέρνηση: Διπλή Σύνοδος το Σεπτέμβριο σε Αθήνα και Ρόδο

Αν και πλησιάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο, η ελληνική διπλωματία τελεί υπό πυρετώδεις διεργασίες προκειμένου να ευοδωθούν οι πρωτοβουλίες εκείνες που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της κυβέρνησης Τσίπρα στο εξωτερικό και θα ενισχύσουν την απήχηση της στο εσωτερικό.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στο να διοργανώσει το Σεπτέμβριο (πιθανότατα στις 9 του μήνα) στην Αθήνα στο Ζάππειο Μέγαρο, Σύνοδο των Αρχηγών των χωρών του «Νότου» της Ευρωπαϊκής Ένωσης [Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ].

 Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει πρόσκληση στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στον Ιταλό Πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, στον Ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι, στον Πορτογάλο πρωθυπουργό, Αντόνιο Κόστα, στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και στον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μούσκατ.

Οι συζητήσεις για αυτή την συνάντηση έχουν γίνει πριν αρκετό διάστημα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα, τον Ματέο Ρέντσι, τον Αντόνιο Κόστα και το Φρανσουά Ολάντ, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού πόλου πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην κοινωνική Ευρώπη, στην οικονομία, στην ασφάλεια, στο brexit και στο Προσφυγικό.

Την ίδια περίοδο όμως θα βρίσκεται στην Ελλάδα μια παράλληλη Σύνοδος θα σε εξέλιξη, καθώς στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου ο Νίκος Κοτζιάς θα συγκαλέσει στη Ρόδο Σύνοδο για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην περιοχή με τη συμμετοχή 7 Υπουργών της Ε.Ε και 7 Υπουργών από χώρες εκτός Ε.Ε.

Οι Υπουργοί εξωτερικών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Κύπρου, της Κροατίας, και της Σλοβακίας θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους ομολόγους τους από την Αίγυπτο, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Λιβύη, της Σαουδική Αραβία, την Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η συνάντηση θα γίνει στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την ασφάλεια στη Μεσόγειο και τη σταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή μέσω και της σύσφιξης των σχέσεων των χωρών δια του εμπορίου, των ενεργειακών συνεργασιών και του πολιτισμού.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.