ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ρεκόρ μόλυνσης στο Πεκίνο [Video]

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα το Πεκίνο, λόγω της μόλυνσης και της ύπαρξης μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Η πρωτεύουσα του «κόκκινου γίγαντα» ξεπέρασε κάθε όριο ρεκόρ μόλυνσης στην ιστορία της αναγκάζοντας τις τοπικές αρχές και την κυβέρνηση να λάβουν έκτακτα μέτρα.

Ειδικότερα, απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στους δρόμους και επιβλήθηκε το κλείσιμο όλων των μεγάλων εργοστασίων. Σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας του περιβάλλοντος τουΠεκίνου, τις τελευταίες δύο εβδομάδες το νέφος στην πρωτεύουσα της Κίνας, έχει στην κυριολεξία πνίξει την πόλη και είναι το χειρότερο που έχει καταγραφεί το 2015. Η κατάσταση είναι τραγική στα νοτιοδυτικά του Πεκίνου, που συγκεντρώνονται εσωτερικοί μετανάστες αναζητώντας καλύτερη ζωή.

Πριν από τέσσερις μέρες στη Βόρεια Κίνα, σημειώθηκε άλλο ένα αρνητικό ρεκόρ μόλυνσης καθώς στην περιοχή καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό μόλυνσης της χρονιάς. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Greenpeace 4.000 πολίτες πεθαίνουν καθημερινά στην Κίνα από την ατμοσφαιρική μόλυνση.

Οι φωτογραφίες του Reuters, καταγράφουν την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατεί στην Κίνα, τον τελευταίο μήνα. 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.