ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι στο φούρνο!

Μια εξαιρετική συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμους με δυόσμο και κύμινο στο φούρνο, ένα τέλειο πιάτο για της μέρες της νηστείας αλλά και για όλο το χρόνο. Αγαπημένο φαγητό που είναι γνωστό και ως φαλάφελ και είναι ιδανικό για ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο με συνοδευτικά αφού είναι αρκετά χορταστικό. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 2 κούπες ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κουτ.σούπας δυόσμος
  • 2 κουτ.σούπας άνηθος
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.γλ. κόλιανδρο
  • Μισό κουτ.γλ. κύμινο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισό κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό

Βήμα 2

Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ

Βήμα 3

Τα βάζουμε σε ένα μπολ με τα μυρωδικά και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το ελαιόλαδο)

Βήμα 4

Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες

Βήμα 5

Πλάθουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και τους βάζουμε σε λαδωμένο ταψί

Βήμα 6

Ψήνουμε στους 180-190 για 10 λεπτά τους γυρίζουμε και αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν

Βήμα 7

Οι ρεβυθοκεφτέδες νηστίσιμοι με δυόσμο και κύμινο στο φούρνο είναι έτοιμοι

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγο μοσχοκάρυδο
  • Οι ρεβυθοκεφτέδες γίνονται τέλειοι και στο τηγάνι. Αυτή είναι η πιο ελαφριά εκδοχή!

nostimada.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.