ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Ρεβανί

Ρεβανί

Υλικά

1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο

½ φλυτζάνι ζάχαρη

5 αυγά

Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού

2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι

1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι

3 κουταλάκια του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι :

3 φλυτζάνια ζάχαρη , 4 φλυτζάνια νερό , 1 – 2 κομματάκια ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί με τα αυγά και τη ζάχαρη που έχουμε ήδη χτυπήσει. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι. 

www.monastiriaka.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.