ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες του νεκρού προσφυγόπουλου στη Λέσβο

Καθημερινά μικρά παιδιά χάνουν τη ζωή τους στο ταξίδι για το δικαίωμα στη ζωή – Στο ίδιο ναυάγιο μια γυναίκα και η εξάχρονη κόρη της πνίγηκαν, ενώ τα σώματά τους βρήκε ο τραγικός πατέρας

Ραγίζουν καρδιές οι φωτογραφίες του νεκρού προσφυγόπουλου που πνίγηκε στις ακτές της Λέσβου τα ξημερώματα της Κυριακής. 

Το παιδάκι, η ηλικία του οποίου και το όνομά του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, ξεβράστηκε από τη θάλασσα, ενώ στο Αιγαίο πνέουν επτά μποφόρ. Ένα ακόμα βρέφος νεκρό, στην προσπάθεια να εξασφαλίζει το δικαίωμά του στη ζωή, ενώ τα τραγικά περιστατικά είναι πλέον καθημερινά και ξεπερνούν την αθρώπινη φαντασία. 

Οι διασώστες που το εντόπισαν έκαναν τα πάντα για να το επαναφέρουν στη ζωή, σκεπάζοντάς το με σωσίβια, όμως ήταν αργά…

Το σημερινό περιστατικό δεν συνέβη μεσοπέλαγα, αλλά στις ακτές της Μυτιλήνης, που εξακολουθεί να δέχεται το κύριο βάρος των προσφύγων που φτάνουν στο νησί από την Τουρκία στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την Ευρώπη – μόνο την τελευταία εβδομάδα έφτασαν 56,000 άνθρωποι, ένας αριθμός ρεκόρ, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, που φαίνεται πως δεν αρκούν για να συγκρατήσουν τη δίψα των ανθρώπων αυτών, αντρών, γυναικών και παιδιών, που αναζητούν μια ευκαιρία για να χτίσουν το μέλλον τους.

Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Κυριακής, στις ανατολικές ακτές της Λέσβου, ενώ μια λέμβος με 63 πρόσφυγες και μετανάστες είχε ήδη προσεγγίσει στη στεριά. Η ακτή όμως ήταν βραχώδης και οι καιρικές συνθήκες πολύ άσχημες, με αποτέλεσμα η λέμβος να χτυπιέται ανεξέλγκτη στα βράχια. Όσοι δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν βρέθηκαν στη μανιασμένη θάλασσα.

Τελικά κατόρθωσαν να επιβιβαστούν 53 άνθρωποι, επτά ακόμα αγνοούνται. Νεκρές εντοπίστηκαν μια μητέρα με την εξάχρονη κόρη της, με την ακόμα πιο τραγική λεπτομέρεια πως αυτός που εντόπισε τα σώματά τους ήταν ο πατέρας.

Όπως πολλές φορές έχει αποδειχθεί, από τις 2 Σεπτεμβρίου που η φωτογραφία ενός νεκρού παιδιού που είχε ξεβράσει η θάλασσα στην Αλικαρνασσό συγκλόνισε τον κόσμο, ο μικρός Αϊλάν δεν ήταν ο μόνος…

protothema.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.