ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ραγίζει καρδιές το ορφανό μωρό ουρακοτάγκος [Video]

Οι εικόνες είναι σπαρακτικές. Ένα μωρό ουρακοτάγκος υποφέρει από τα ψυχολογικά τραύματα που του προκάλεσαν οι γονείς του. Το εγκατέλειψαν.

Απίστευτα πληγωμένο που το άφησαν μόνο του στη ζωή, αγκαλιάζει συνεχώς τον εαυτό του. Ελπίζει ότι κάποιος θα το κρατήσει. Η “Joss” διασώθηκε από την οργάνωση International Animal Rescue στο Βόρνεο και της προσφέρεται η φροντίδα και η στοργή που τόσο πολύ έχει ανάγκη. Είχε κρατηθεί ως κατοικίδιο για δύο σχεδόν χρόνια. “Η ψυχική της υγεία σπάει καρδιές. Είναι εμφανώς βαθιά συντετριμμένη”.

“Είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσο έχει υποφέρει η Joss για να αναπτύξει αυτές τις μη φυσιολογικές συμπεριφορές. Αγκαλιάζει συνέχεια τον εαυτό της, καθώς της λείπει η φυσική επαφή και παρηγοριά που θα έπαιρνε ακόμα από τη μητέρα της. Η ομάδα μας κάνει ό,τι μπορεί για να απαλύνει τον πόνο της”, σημειώνουν οι άνθρωποι του IAR.

Βασικός σκοπός των ανθρώπων της οργάνωσης IAR είναι να διδάξουν στα ζώα τις απαραίτητες ικανότητες ώστε μια μέρα να μπορέσουν να απελευθερωθούν ξανά στο φυσικό τους περιβάλλον. Να σημειωθεί πως ο πληθυσμός ουρακοτάγκων στο Βόρνεο έχει μειωθεί στο μισό τα τελευταία 60 χρόνια κυρίως λόγω της αποψίλωσης των δασών.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.