ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Που θα πλήξουν καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Επιδεινώνεται ο καιρός από σήμερα το βράδυ καθώς καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν αρχικά τα δυτικά, ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στα ορεινά.

Οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επεκταθούν από το Ιόνιο και την Ήπειρο σε όλη τη χώρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Ωστόσο από αύριο το μεσημέρι τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου αλλά και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται  αρχικά νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Γρήγορα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και γρήγορα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.  Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στη Θράκη. Οι άνεμοι μέχρι το μεσημέρι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Στη συνέχεια βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά (πάνω από τα 900 μέτρα). Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7, στο Ιόνιο 7 με 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8, που γρήγορα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και κατά τόπους στα πελάγη 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 8 που γρήγορα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 7 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 8, που γρήγορα από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς 7 με 8 και στα νότια 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 08/01/2016

Την Παρασκευή αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

www.usay.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.