ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πως το… σκόρδο θα σας κάνει ακαταμάχητους στις γυναίκες

Μπορεί να ακούγεται ως η πιο αποτυχημένη συμβουλή για φλερτ, όμως είναι αλήθεια. Αν θέλετε να «ρίξετε» το κορίτσι των ονείρων σας, ξεχάστε το aftershave και αρχίστε να τρώτε σκόρδα, καθώς η μυρωδιά του ιδρώτα σας θα είναι πιο ελκυστική για τις γυναίκες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει μία νέα έρευνα που εκπόνησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου Στέρλιγκ στη Σκωτία σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιου Καρόλου στην Τσεχία. 

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνάς τους, οι γυναίκες φαίνεται ότι έχουν εξελιχθεί αρκετά ώστε να προτιμούν το είδος ιδρώτα που προκαλείται από την κατανάλωση ιδιαίτερα θρεπτικών τροφών, όπως το σκόρδο, καθώς αποτελεί ένδειξη ότι το πιθανό ταίρι τους είναι υγιές.

Το σκόρδο έχει αντιβιοτικές και αντιμυκητικές ιδιότητες και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπορεί να μειώσει τη συχνότητα κρυολογημάτων και να έχει ωφέλιμη δράση σε σοβαρότερες παθήσεις όπως η υπέρταση και κάποια είδη καρκίνων.

Όπως αναφέρει η μελέτη των επιστημόνων, το σκόρδο, χάρη στην αντιμικροβιακή του δράση, κάνει τον ιδρώτα στις ανδρικές μασχάλες να μυρίζει πιο «γλυκά», εξουδετερώνοντας ένα πλήθος μικροβίων.

«Αν και η μυρωδιά της ανάσας παίζει σημαντικό ρόλο στις περισσότερες κοινωνικές επαφές, η οσμή του σώματος και ιδιαίτερα των μασχαλών είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στις διαπροσωπικές σχέσεις», αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Appetite.

Στην έρευνα της επιστημονικής ομάδας συμμετείχαν συνολικά 42 άνδρες στους οποίους ζητήθηκε, σε τρεις διαφορετικές φάσεις, να φάνε ωμό σκόρδο, κάψουλες σκόρδου ή να απέχουν από το συγκεκριμένο τρόφιμο και στη συνέχεια να φορέσουν στις μασχάλες τους ειδικά pads που θα συνέλλεγαν τον ιδρώτα τους.

Στη συνέχεια οι ερευνητές ζήτησαν από 82 γυναίκες να μυρίσουν τα δείγματα και να τα βαθμολογήσουν με βάση την ένταση, την αρρενωπότητα και την έλξη που τους προκαλούν.

www.usay.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.