ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά – Έξυπνες συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά – Έξυπνες συμβουλές για τέλειο αποτέλεσμα

Τα κόκκινα αυγά συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης την Μεγάλη Πέμπτη.

Οι πιο παραδοσιακοί επιλέγουν την κλασική κόκκινη βαφή, που συμβολίζει το αίμα του Χριστού και συνήθως επιθυμούν τα αυγά να έχουν βαθυκόκκινο λαμπερό χρώμα.

Πως να διαλέξετε και να προετοιμάσετε τα αυγά

– Επιλέξτε μικρά λευκά ή καφέ αυγά, χωρίς στίγματα, τα μικρά αυγά έχουν πιο γερό τσόφλι!
– Καθαρίστε με τρεχούμενο νερό τα αυγά από τυχόν ακαθαρσίες και φτερά.
– Αφήστε τα αυγά εκτός ψυγείου για να έχουν θερμοκρασία δωματίου και αφήστε τα 30 λεπτά σε χλιαρό νερό και τρίψτε τα ελαφρά.
– Τα τοποθετούμε στο σκεύος που θα τα βράσουμε και καλύπτουμε με νερό προσεκτικά και βράζουμε τα αυγά 12-15 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
– Μόλις βράσετε τα αυγά, βάλτε τα σε κρύο νερό και τρίψτε τα ελαφρά για να φύγει η μεμβράνη και να βαφτούν ομοιόμορφα και χωρίς να σας ξεφλουδίσουν!
– Αφού βάψετε τα αυγά και κρυώσουν και να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί, τα γυαλίζουμε με ένα κομμάτι ύφασμα, μακό, που έχουμε βουτήξει σε ελαιόλαδο.

Διαδικασία

Βράστε τα αυγά για 15 λεπτά.
Διαλύστε λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ένα ποτηράκι με νερό και προσθέστε 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι.
Βυθίστε τα αυγά για όσο χρόνο χρειαστεί περίπου 10 λεπτά, ή όσο θέλετε ώστε να πάρετε το επιθυμητό χρώμα!
Τα ακουμπάμε να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί.

Μικρές Συμβουλές

– Μπορείτε να τυλίξετε τα αυγά, πριν τα βράσετε, με τούλι ή καλσόν και μέσα να τοποθετήσετε μικρά φύλλα από φυτά, τα οποία θα αποτυπωθούν πάνω στα αυγά σας!
– Μπορείτε να κολλήσετε στρογγυλά μικρά αυτοκόλλητα, πριν τα βάψετε και μόλις τα αφαιρέσετε τα αυγά σας θα είναι πουά!
– Αν θέλετε βάλτε τα παιδιά να χρωματίσουν τα αυγά με πινέλο και χρώματα ζαχαροπλαστικής ή και με κηρομπογιές!
– Μην ξεχνάτε ότι άλλες διαδικασίες βαψίματος όπως το γκοφρέ χαρτί ή τα νήματα δεν ενδεικνυνται γιατί και πάλι τα αυγά σας θα ποτίσουν με τοξικές ουσίες!
– Τα υπόλοιπα λαχανικά ή μπαχαρικά που προτείνονται όπως το σαφραν, η πάπρικα ή το σπανάκι δεν θα σας αποδώσουν όμορφα χρώματα ή δεν θα χρωματίσουν καθόλου τα αυγά!

kontranews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.