ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πως να κερδίσετε χώρο στη μνήμη του iPhone σας, χωρίς να διαγράψετε ούτε μία φωτογραφία

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την ειδοποίηση πως η μνήμη στο iPhone σας είναι γεμάτη. Οι ειδοποιήσεις για «ανεπαρκή χώρο» εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο, ενώ φυσικά δεν σας αφήνει να βγάλετε καινούργιες φωτογραφίες. Αυτό που συνηθίζουν τότε να κάνουν αρκετοί είναι να σβήνουν ένα σωρό φωτογραφίες, ώστε αν τραβήξουν καινούργιες, αλλά αυτό, κακά τα ψέματα, είναι απλά απαίσιο.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν συνήθως καλές μας αναμνήσεις και το να διαγράφεις κάποιες από αυτές είναι μαρτύριο. Υπάρχουν όμως τρόποι ώστε και να βρεις χώρο στη μνήμη του κινητού σου και να μην διαγράψεις καμία από τις αγαπημένες σου φωτογραφίες.

 
 
 
 

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί

Σβήστε ότι apps δεν χρησιμοποιείτε

Πηγαίνετε Ρυθμίσεις > διαχείριση χώρου και θα δείτε όλες τις εφαρμογές σας όπως και τι χώρο καταλαμβάνει η κάθε μία. Κρατείστε όποιες όντως χρησιμοποιείτε και ξεφορτωθείτε τις υπόλοιπες

Καθαρίστε την προσωρινή μνήμη του τηλεφώνου σας

Εύκολο. Ρυθμίσεις > safari > Διαγραφή ιστορικού και εκκαθάριση cookie και δεδομένων και κερδίσετε χώρο

Σβήστε SMS

Αντί να σβήσετε ένα σωρό φωτογραφίες, πηγαίνετε στα μηνύματα και αρχίστε να διαγράφετε. Είναι δεδομένο πως θα βρείτε πολύ περισσότερα άχρηστα πράγματα εκεί. Μπορείς μάλιστα να προγραμματίσεις την συσκευή σου ώστε να διαγράφει από μόνη της τα SMS που είναι παλιότερα των 30 ημερών.

Νοικιάστε μία πολύ μεγάλη ταινία

Πηγαίνετε στο iTunes και αναζητήστε μία ταινία που έχει περισσότερα MB από αυτά που υπάρχουν στην μνήμη του κινητού σας. Κλικάρετε για να την νοικιάσετε και τότε θα εμφανιστεί ένα μήνυμα το οποίο θα σας ειδοποιεί πως δεν έχετε αρκετή μνήμη και θα σας ζητάει να πάτε στις ρυθμίσεις. Κάντε κλικ και ως δια μαγείας θα πάρετε ελεύθερο χώρο πίσω. Από το iPhone διαγράφονται ορισμένα «άχρηστα» δεδομένα από διαφορετικές εφαρμογές ώστε να γίνει χώρος.

Εάν το επαναλάβετε 4-5 φορές θα κερδίσετε μέχρι 2 GB στη μνήμη του κινητού σας.

Ξεφορτωθείτε τις αυτόματες αναβαθμίσεις

Είναι καλό οι εφαρμογές και το κινητό σας να ανανεώνονται για λόγους ασφάλειας, όμως όταν αυτό συμβαίνει αυτόματα τότε σου τρώει αρκετή μνήμη χωρίς να το γνωρίζεις. Πηγαίνετε λοιπόν Ρυθμίσεις > iTunes & App Store και απενεργοποιήστε στις αναβαθμίσεις.

Πηγή: CBS, Indy100

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.