ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πώς να φτιάξετε σαγανάκι με φέτα ή γραβιέρα

Πώς να φτιάξετε σαγανάκι με φέτα ή γραβιέρα

Ο καλύτερος μεζές, προσγειώνεται αχνιστός στα τραπέζια με μια φέτα λεμόνι και κάνει όλους να παραμιλούν.

Η κρούστα από το σαγανάκι είναι μαγική. Δίνει σχήμα στη γεύση του λαχταριστού ορθογώνιου. Εδώ στο Χωριό έχουμε τη μέθοδο για να φτιάχνουμε υπέροχο σαγανάκι με φέτα ή με γραβιέρα, καθώς και πολλές συνταγές που ταιριάζουν με τον παρεΐστικο αυτό μεζέ.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • Φέτα ή και Γραβιέρα Χωριό
  • Λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα (για την κρούστα)
  • Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για το τηγάνισμα
  • Μια φέτα λεμόνι (ή και περισσότερες, ανάλογα πόσο θέλουμε να βάλουμε στα σαγανάκια)

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τη φέτα ή τη γραβιέρα σε κομμάτια πάχους 1-1,50 εκ. (διαφορετικά θα λιώσει στο τηγάνι).
  2. Βρέχουμε με νερό τα κομμάτια και μετά αλευρώνουμε. Το αλεύρι θα δώσει μια χρυσή κρούστα όταν ψηθεί.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, βάζουμε το κομμάτι του τυριού και τηγανίζουμε για λίγο και από τις δύο μεριές μέχρι να ροδίσει.
  4. Βγάζουμε με μια σπάτουλα, στεγνώνουμε λίγο σε χαρτί κουζίνας και το σερβίρουμε όσο είναι ζεστό, στάζοντας από πάνω λίγο λεμονάκι.

www.minervahorio.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.