ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πως να φτιάξετε παγκάκι Κήπου σε λιγότερο από Μια Ώρα!

Θα χρειαστείτε:
12 τσιμεντόλιθους
4 ξύλινα καδρόνια ή τάβλες
κόλλα πλακιδίων ή οποιαδήποτε άλλη κόλλα κατάλληλη για τσιμέντο.

Κόστος
τσιμεντόλιθοι – από 50 λεπτά το τεμάχιο
καδρόνια – από 3.49 ευρώ τα 3 μέτρα (praktiker)
κόλλα -από 2.79 ευρώ

Σύνολο (για ένα παγκάκι 1.5 μέτρο) = 15,77 €

Διαδικασία:
Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά, δημιουργούμε δύο στηρίγματα από τσιμεντόλιθους δεξιά και αριστερά και ανάμεσα σε αυτά περνάμε τα καδρόνια, φροντίζοντας οι άκρες τους να ακουμπάνε καλά στους τσιμεντόλιθους για να είναι σταθερή η κατασκευή μας.

photo 4 (1)

photo 5

Τα στηρίγματα γίνονται κολλώντας 4 τσιμεντόλιθους κάθετα και άλλους δύο οριζόντια από πάνω με κόλλα πλακιδίων. Αν ωστόσο επιθυμείτε το παγκάκι που θα φτιάξετε να έχει διαφορετικό ύψος, μπορείτε να τους τοποθετήσετε ανάλογα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας τσιμεντόλιθους ή κάνοντας άλλη διάταξη.

 

Προσωπικά, λατρεύω το πόσο γρήγορα, εύκολα και οικονομικά γίνεται αυτό το παγκάκι, αλλά για να πω την αλήθεια είχα ένα θέμα με τους τσιμεντόλιθους- θα τους ήθελα λίγο πιο «ευπαρουσίαστους» αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Άρχισα να σκέφτομαι λοιπόν με ποιον (όσο το δυνατόν πιο εύκολο) τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεδομένου ότι το τσιμέντο είναι και κάπως δύσκολο υλικό- πχ δεν βάφεται εύκολα- και κατέληξα στις εξής ιδέες:

Με την κόλλα πλακιδίων που θα μας περισσέψει μπορούμε να κολλήσουμε βότσαλα κήπου πάνω στους τσιμεντόλιθους, λευκού ή άλλου χρώματος.1291196649_01291196834_0

Μία άλλη ιδέα, αν θέλουμε πιο ραφιναρισμένο αποτέλεσμα είναι, αντί για βότσαλα να κολλήσουμε ψηφίδες (μικρά βότσαλα-πέτρες-ψηφίδες πάνω σε πλαστικό δίχτυ που πωλούνται με το κομμάτι).

405630414_238fef

inspire-andcreate.blogspot.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.