ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
BERLIN, GERMANY - AUGUST 04: Symbol of a website login with the password 'password', on a computer screen on August 04, 2016, in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)***Local Caption***

Πως να αποκτήσετε ένα ασφαλές password που θα θυμάστε εύκολα- Οδηγίες από έναν… χάκερ

«Συγνώμη το password αυτό χρησιμοποιείται» ή «δεν είναι δυνατό αρκετά». Πόσες φορές έχουμε δει αυτό το μήνυμα στον υπολογιστή μας κάθε φορά που δοκιμάζουμε ένα password. Ή ακόμη χειρότερα να ξεχάσουμε το password που έχουμε χρησιμοποιήσει.

Ένας χάκερ μοιράζεται με το κοινό, μέσω του βίντεο του Business Insider, τα μυστικά για έναν σωστό κωδικό και εύκολο να τον θυμόμαστε.

Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας μια πρόταση. Όπως το «I bought my house for 1 $» και να χρησιμοποιήσετε ως κωδικό τα πρώτα γράμματα της κάθε λέξης.

Έτσι θα έχετε και κεφαλαίο και σύμβολο και αριθμό.

Φυσικά, λάθος κωδικοί είναι εκείνοι που μπορεί κάποιος τρίτος να τους μαντέψει. Ωστόσο μπορείτε να διαλέξετε για παράδειγμα την αγαπημένη σας ομάδα και να βάλετε ως αριθμό τον αριθμό του αγαπημένου σας παίκτη.

Και βέβαια, όπως λέει, ο ίδιος όταν θέλει να σπάσει έναν κωδικό, δεν θα προσπαθήσει να τον μαντέψει. Αντίθετα θα χρησιμοποιήσει ένα ειδικό εργαλείο, το John the Ripper, που θα κάνει την δουλειά για αυτόν. Αλλά όσο μεγαλύτερος είναι ο κωδικός που θα διαλέξετε, τόσο πιο πολλές προσπάθειες πρέπει να κάνει το λογισμικό για να το βρει.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.