ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πως θα είναι ο πλανήτης όταν λιώσουν οι πάγοι – Pics

Το ερώτημα τι θα γίνει αν λιώσουν οι πάγοι, θέτει το National Geographic  που δημιούργησε και έναν διαδραστικό χάρτη με την «εικόνα» του πλανήτη, αν συμβεί κάτι τέτοιο.

Θα χρειαστούν βέβαια 5 χιλιάδες χρόνια σύμφωνα με τους υπολογισμούς για να λιώσουν οι πάγοι της Γης, όμως όταν αυτό θα συμβεί η Ελλάδα φαίνεται να τη γλυτώνει με μικρές απώλειες, την ώρα που άλλες περιοχές του πλανήτη θα «συρρικνώνονται» κατά πολύ.

Με βάση το σενάριο του National Geographic που βασίστηκε σε επιστημονικά δεδομένα και εκτιμήσεις, η στάθμη του νερού θα ανέβει κατά 65 μέτρα. Το Λονδίνο θα είναι απλώς μια ανάμνηση, όπως και η Βενετία.

Η Ολλανδία θα σκεπαστεί από το νερό, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας. Ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης θα χαθεί, ενώ Κασπία και Μαύρη Θάλασσα θα γίνουν ένα με τη Μεσόγειο.

pws einai planitis otan liwsoun pagoi 1

Φθηνά φαίνεται να τη γλυτώνει και η Αφρική, όχι όμως και η Β. Αμερική, όπου η Καλιφόρνια και το Σαν Φρανσίσκο θα είναι πλέον νησιωτικές περιοχές.

Στη Ν.Αμερική, ο Αμαζόνιος θα γίνει ένα με τη θάλασσα ενώ στην Καραϊβική από τα εξωτικά της νησιά θα εξέχουν μόνο οι κορυφές των βουνών.

pws einai planitis otan liwsoun pagoi 3 pws einai planitis otan liwsoun pagoi 4

Στην Ασία, 600 περίπου μίλια της αχανούς κινεζικής γης θα πλημμυρίσουν, όπως και όλο το Μπαγκλαντές αλλά και μεγάλο μέρος της παράκτιας Ινδίας.

pws einai planitis otan liwsoun pagoi 5

 

«Αλλοιώσεις» θα υποστεί και η Αυστραλία.

pws einai planitis otan liwsoun pagoi 2

lifo.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.