ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Πώς δημιουργούνται οι τρύπες στο κίτρινο τυρί;

Πώς δημιουργούνται οι τρύπες στο κίτρινο τυρί;

Αιώνια… απορία αποτελεί κατά πολλούς το «πώς δημιουργούνται οι τρύπες στο κίτρινο τυρί», κυρίως σε επίπεδο αστεϊσμού.

Ωστόσο, οι ερευνητές του Agroscope, του Ινστιτούτου Επιστημών και Τροφίμων που εδρεύει στη Βέρνη κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι τρύπες στο τυρί δημιουργούνται από μικροσωματίδια άχυρου που πέφτουν στο γάλα κατά το άρμεγμα των αγελάδων.

Ειδικότερα, εκλύονται αέρια κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αυτές οι χαρακτηριστικές τρύπες στο τυρί, όπως στο έμενταλ.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα παρατηρώντας ότι οι τρύπες εξαφανίζονταν σε περιπτώσεις που το άρμεγμα των αγελάδων γινόταν με σύγχρονες μεθόδους.

kontranews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.