ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πτώση Apache: Μισοβυθισμένο είναι το ελικόπτερο

Καλά στην υγεία τους οι δύο χειριστές που δεν έχουν ούτε γρατζουνιά – Σε μικρή απόσταση από την παραλία Βρασνών το Apache AH-64D – Η ανέλκυσή του από τη θάλασσα θα γίνει ίσως και σήμερα

Πολύ καλά στην υγεία τους είναι οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου Apache AH-64D που κατέπεσε στις 9 το πρωί της Τρίτης στον κόλπο Ορφανού στη Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης με την επωνυμία «Σάρισα».

Οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν άμεσα στο 424 Γενικό Στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκαν σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι καλά στην υγεία τους. Από τις διαγνωστικές και απεικονιστικές εξετάσεις προέκυψε ότι οι δύο χειριστές του επιθετικού ελικοπτέρου είναι καλά στην υγεία τους και σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ωστόσο, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Πώς έγινε το ατύχημα

Το επιθετικό ελικόπτερο Apache AH-64D συμμετείχε στην μεγάλη στρατιωτική άσκηση «Σάρισα 2016». Στο πλαίσιο της άσκησης από νωρίς το πρωί διεξάγονταν στρατιωτικά γυμνάσια στην περιοχή της παραλίας Βρασνών (κόλπος Κορφανού) όπου προγραμματίζεται να γίνει και ένα παίγνιο που προβλέπει απόβαση ειδικών δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, περίπου στις 9 το πρωί, οι χειριστές του Apache υποχρεώθηκαν σε βαριά προσγείωση ενώ πετούσαν χαμηλά πάνω από τη θάλασσα, σε απόσταση περίπου 10-15 μέτρων από την ακτή. Για άγνωστο λόγο το επιθετικό ελικόπτερο ακούμπησε στη θάλασσα, ευτυχώς όμως οι δύο χειριστές του πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν με τη βοήθεια και των άλλων στρατιωτικών που βρίσκονταν στην παραλία Βρασνών, πολύ κοντά στο σημείο όπου το Απάτσι κατέπεσε.

Σήμερα η ανέλκυση του Apache

Αυτή την ώρα το Apache είναι μισοβυθισμένο. Το επιθετικό ελικόπτερο έχει πέσει στη θάλασσα, σε βάθος περίπου έξι μέτρων. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ήδη έχει αποσταλεί εξειδικευμένο κλιμάκιο ελέγχου στην περιοχή του ατυχήματος για τη διερεύνηση των συνθηκών, καθώς και την ανέλκυση του ελικοπτέρου.

Στη συνέχεια θα αναλάβουν δράση οι τεχνικοί της Αεροπορίας Στρατού που θα ελέγξουν το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το Apache τόσο εξωτερικά όσο και στα ηλεκτρονικά του συστήματα.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού η άσκηση «Σάρισα» συνεχίζεται κανονικά.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.