ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ψάχνοντας για το χρυσό των Ναζί: Φωτογραφίες από τις μυστικές σήραγγες στην Πολωνία

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στις μυστικές σύραγγες στο Βάλμπζιχ στην Πολωνία όπου δεκάδες κυνηγοί θησαυρών έχουν συρρεύσει μετά την αποκάλυψη του «χρυσού τρένου» του Ναζί, παρουσιάζει η Telegraph.

Το εν λόγω τρένο που λέγεται πως είναι γεμάτο κοσμήματα και χρυσό έχει αποκτήσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, μετά την ανακάλυψη αυτή από δύο κυνηγούς θησαυρών, έναν Πολωνό και έναν Γερμανό.

Nazi Gold-Lukasz-K 3423963k

Από εκείνη την στιγμή και έπειτα έχει ξεκινήσει μια ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του τρένου το οποίο εικάζεται ότι είναι θαμμένο μέσα σε πελώριες μυστικές σήραγγες.

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος της περιφέρειας έχει εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα της είδησης αυτής.

Nazi gold mine sha 3415541k

«Δεν υπάρχει ακόμα απόδειξη γι΄ αυτή την υποτιθέμενη ανακάλυψη» επισήμανε ο Tomasz Smolarz, διοικητής της περιοχής Lower Silesia.

Ο τοπική εξερευνητής Tadeusz Slowikowski κρατάει στα χέρια του ένα χάρτη στην οποία απεικονίζεται μία σήραγγα και στην οποία εικάζεται ότι βρίσκεται το τρένο. Όμως ο Tomasz Smolarz, σπεύδει να αμφισβητήσει τα στοιχεία αυτά λέγοντας πως είναι αδύνατο να υπάρχει εκεί ένα τρένο.

nazi-train-tunnel- 3424919k

nazi-gold tunnel 3422325k

Οι τοπικές αρχές έχουν περικλείσει την υποτιθέμενη περιοχή που βρίσκεται το τρένο σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν ατυχήματα μετά την άνευ προηγουμένου συγκέντρωση κυνηγών θησαυρών.

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Piotr Zuchowski, ανέφερε πως η ανακάλυψη θεωρείται 99% σίγουρη, βασιζόμενος σε μία εικόνα γεωραντάρ.

nazi-train-tunnel- 3424907k

Οι φήμες πάντως που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια για τα δύο ειδικά τρένα Ναζί που εξαφανίστηκαν την άνοιξη του 1945, προς το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, έχουν προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των αμέτρητων κυνηγών θησαυρών.

nazi-train-tunnel- 3424914k

nazi-train-tunnel- 3424920k

nazi-train-tunnel- 3424921k

nazi-train-tunnel- 3424923k

 

www.newmoney.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.