ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Ψαρονέφρι με πολύχρωμες πιπεριές

Ψαρονέφρι με πολύχρωμες πιπεριές

Υλικά για 2-4 άτομα

– 450 γραμμάρια χοιρινό ψαρονέφρι, καθαρισμένο και κομμένα σε φέτες

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

– 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δενδρολίβανο

– 4 φιλέτα αντσούγιας στραγγισμένα και πολτοποιημένα

– 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες

– 1/2 ποτήρι λευκό κρασί

– 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

– 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες

– 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Καθαρίζετε το ψαρονέφρι από τα λευκά μέρη και κόβετε σε φέτες 2 εκ. Αλατοπιπερώστε τα και προσθέστε τα στο τηγάνι. Μαγειρευτέ στην αρχή σε δυνατή εστία για 5 λεπτά και από τις δυο μεριές, μετά μειώνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο.
  2. Προσθέστε στο τηγάνι 1 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο, αντσούγιες, το λευκό κρασί, σκόρδο, πιπεριές κομμένες σε λωρίδες.
  3. Μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές. Περιλούστε με το ξίδι. Τέλος πασπαλίστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού δεντρολίβανο. Σερβίρετε με ρύζι.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.