ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Για πρώτη φορά μετά από 41 χρόνια θα εορταστούν τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Οι εορτασμοί για τα Θεοφάνεια θα ζωντανέψουν και πάλι μετά από 42 ολόκληρα χρόνια στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας”, Παύλος Ιακώβου, υπολογίζεται ότι θα μεταβούν στα κατεχόμενα γύρω στους 800-1000 πιστούς.

“Μετά από 42 χρόνια θα τελεστούν και πάλι οι εορτασμοί των Θεοφανείων στην πόλη μας” είπε ο κ. Ιακώβου, εκφράζοντας την ελπίδα το 2016 να είναι η χρονιά επανένωσης της Κύπρου.

Η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αμμόχωστος η Πόλη μας ανακοίνωσαν ότι η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων θα τελεστούν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου από τις 7:30-10:30π.μ.

Ακολούθως στις 11:30π.μ “στη δική μας θάλασσα, στη Γλώσσα, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων”.

“Θα ξαναζωντανέψουν οι στιγμές που τόσο μας έλειψαν” αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Για όσους πιστούς επιθυμούν να παρευρεθούν, η μεταφορά θα είναι δωρεάν.

Ο κ. Ιακώβου είπε στο ΚΥΠΕ ότι οι δηλώσεις για μετάβαση με τα λεωφορεία ξεπερνούν τα 500 άτομα, ωστόσο, καθώς πολλοί πιστοί θα μεταβούν με τα δικά τους αυτοκίνητα, αναμένεται να παρευρεθούν γύρω στα 800-1000 άτομα.

“Για μας τους Αμμοχωστιανούς αυτός είναι ένας τρόπος για να ριζώσουμε στον τόπο μας, δυστυχώς όμως θα πάμε μεν αλλά θα ξαναφύγουμε με βαριά καρδιά. Ελπίζουμε ωστόσο ότι το 2016 θα είναι η χρονιά επανένωσης της πατρίδας μας” είπε.

Ανέφερε ακόμη ότι έγιναν οι απαραίτητες διευθετήσεις με τα κατεχόμενα, λέγοντας ότι `μέχρι σήμερα δεν είχαμε κανένα πρόβλημα για οποιαδήποτε πρωτοβουλία αναλάβαμε στην πόλη μας`.

newsit.com.cy

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.