ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πρωινό και οδός «Melanija» στη Σλοβενία, που πανηγυρίζει για τη δική της Μελάνια (pics)

Ενθουσιασμένοι με τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι οι κάτοικοι της κωμόπολης Σέβνιτσα, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σάβα, στην κεντρική Σλοβενία, γενέτειρας της νέας πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ.

Αν κρίνουμε πάντως από τις δηλώσεις του Σλοβένου πρωθυπουργού, το πανηγυρικό κλίμα για το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών δεν αφορά μόνο τη Σέβνιτσα.

 
 
 
 

Ο Μίρο Τσεράρ, στο συγχαρητήριο μήνυμά του, δεν εστίασε τόσο στο νέο πλανητάρχη, αλλά στη νέα πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

«Αρχικά, αφήστε με να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που η Σλοβενία ήταν μέρος αυτών των εκλογών με την δική μας Μελάνια Τραμπ που έγινε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος ήδη γνωρίζει πολλά για τη Σλοβενία. Προσμένω σε μία μελλοντική συνεργασία και σε περαιτέρω εξέλιξη της ήδη καλά θεμελιωμένης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», έγραψε στην ανακοίνωσή του ο Τσεράρ.

Στη Σεβνίτσα τη γενέτειρα της Μελάνια Κνάβς, όπως είναι το όνομα της συζύγου του νέου πλανητάρχη, οι κάτοικοι είχαν σπεύσει σε μπαρ για να παρακολουθήσουν ζωντανά τα αποτελέσματα και μόλις στέφθηκε νικητής ο 71χρονος επιχειρηματίας γιόρτασαν με σαμπάνια και «στόλισαν» κτίρια και αυτοκίνητα με αμερικανικές σημαίες.

«Ο κόσμος έκανε πάρτι όλο το βράδυ, ήταν σαν ποδοσφαιρικό ματς», δήλωσε η Γελένα Ασίτς, ανταποκρίτρια του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Radiotelevizija Slovenija. Πρόσθεσε μάλιστα ότι σύντομα κάποια οδός θα μετονομαστεί σε «Μελάνια Τραμπ».

Κατενθουσιασμένος είναι και ο δήμαρχος της Σεβνίτσα, Σρέκο Οτσβίρκ, ο οποίος μιλώντας στο Associated Press δήλωσε πως περιμένει την νέα πρώτη κυρία να επιστρέψει στην πατρίδα της.

«Πάντα ανέφερε ότι μεγάλωσε σε μία όμορφη κοιλάδα, σε μία πόλη δίπλα σε ποταμό και ότι είναι πολύ ωραίο μέρος. Ως πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα τοποθετήσει τη Σέβνιτσα στον παγκόσμιο χάρτη και θα την κάνει πιο γνωστή μεταξύ άλλων μικρών πόλεων στην κεντρική Ευρώπη».

Η Μελάνια δεν έζησε πολλά χρόνια στη Σέβνιτσα, καθώς φοίτησε σε λύκειο στη Λιουμπλιάνα και στη συνέχεια ακολούθησε καριέρα μοντέλου στην Ιταλία και στις ΗΠΑ. Έγινε υπήκοος ΗΠΑ το 2006. Οι γονείς της ωστόσο ζουν ακόμη στην κωμόπολη των 5.000 κατοίκων και ο δήμαρχος είπε ότι έκαναν δωρεά στην κλινική της όταν γεννήθηκε ο γιος της, ο Μπάρον Τραμπ.

Η χαρά τον Σλοβένων για την συμπατριώτισσά τους επεκτάθηκε και σε εμπορικά «τρικ». Σε καφετέρια της Σεβνίτσα παρουσιάστηκε πρωινό ονόματι Melanija (με j στα σλοβενικά), το οποίο περιείχε γιαούρτι, φράουλες, μασκαρπόνε, κρέμα και βάση από μπισκότα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.