ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έτοιμοι για πιο… προσωπικές πινακίδες ΙΧ στην Κύπρο

Στη Νομική Υπηρεσία για τελική επεξεργασία, μετά και τη δημόσια διαβούλευση που προηγήθηκε, βρίσκεται το νομοσχέδιο το οποίο ανοίγει τον δρόμο στους ιδιοκτήτες οχημάτων, να εξασφαλίζουν αντί τις συμβατικές πινακίδες, πινακίδες με αναγραφή προσωπικών στοιχείων της επιθυμίας τους.

Οι προσωπικές πινακίδες, θα πρέπει να περιέχουν συνδυασμό γραμμάτων και αριθμών και θα είναι προσωπικοί, υπό την έννοια ότι ο κάτοχος ενός οχήματος που τις αποκτά (θα γίνεται διαδικασία πλειστηριασμού) θα μπορεί να τις μεταφέρει στο επόμενό του όχημα ή ακόμα και να τις πωλήσει σε τρίτο πρόσωπο, πάντα μετά από έγκριση.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, σήμερα, η νομοθεσία επιτρέπει μόνο τη δημοπράτηση διακριτικών σημείων ταυτότητας (πινακίδων) ενός συγκεκριμένου οχήματος για την τρέχουσα γραμματοσειρά. Δηλαδή, ο ενδιαφερόμενος, στα πλαίσια πλειστηριασμού που γίνεται διαδικτυακά, μπορεί να αγοράσει το δικαίωμα επιλογής αριθμού της τρέχουσας σειράς. Τα τρία γράμματα είναι καθορισμένα και επιλέγεις αριθμό από το 1 μέχρι το 999 (με εξαίρεση το 13, 69 και 666 που δεν διατίθενται σε αυτοκίνητα).

newsbeast.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.