ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Πρόστιμο 800 ευρώ σε Ισπανίδα που ανήρτησε στο Facebook φωτογραφία παράνομα σταθμευμένου περιπολικού

Πρόστιμο ύψους 800 ευρώ επιβλήθηκε σε μια γυναίκα από την Ισπανία η οποία φωτογράφισε και ανήρτησε στο Facebook τη φωτογραφία ενός περιπολικού που ήταν παράνομα σταθμευμένο σε θέση αναπήρων.

Η φωτογραφία έγινε γρήγορα viral στο διαδίκτυο και μέσα σε 48 ώρες η γυναίκα εντοπίστηκε από την Αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα διαμένει στην κωμόπολη Πετρέλ, που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Αλικάντε και το περιπολικό ανήκει στη δημοτική αστυνομία ενώ μαζί με την εικόνα σχολίασε στο ποστ πως “οι αστυνομικοί μπορούν να σταθμεύουν όπου τους αρέσει, χωρίς να τους επιβάλλονται ποινές για αυτό.” Αν και η φωτογραφία διαγράφηκε την επόμενη ημέρα όμως αρκούσε η αρχική ανάρτηση για να θεωρηθεί ότι η γυναίκα διέπραξε “σοβαρή παράβαση” με βάση το άρθρο 36.23 του νέου νόμου για την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Ένας αξιωματούχος της δημοτικής αστυνομίας, ο Φερμίν Μπονέτ, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το περιπολικό βρισκόταν εκεί επειδή οι αστυνομικοί εκείνη την ώρα είχαν επέμβει κατεπειγόντως σε ένα δημοτικό πάρκο όπου απαγορεύεται το μπάνιο επειδή κάποιοι νεαροί “κατέστρεφαν μια δεξαμενή”.  

Οι αστυνομικοί “ήταν αυτοί που προχώρησαν στην καταγγελία επειδή θεώρησαν ότι (με τη φωτογραφία) πλήττεται το κύρος της αστυνομίας”, πρόσθεσε.

“Όχι επειδή φαινόταν στη φωτογραφία ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, όχι εξαιτίας της φρασεολογίας που χρησιμοποίησε η κυρία αλλά επειδή στην ουσία άφηνε να εννοηθεί ότι οι αστυνομικοί στάθμευαν εκεί χωρίς λόγο ενώ στην πραγματικότητα έπρεπε να επέμβουν γρήγορα”, είπε.

Ο νέος, αμφιλεγόμενος νόμος, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου και έχει χαρακτηριστεί “νόμος-φίμωτρο” έχει καταγγελθεί από τη Διεθνή Αμνηστία αλλά και από πολλές ενώσεις δικηγόρων και δημοσιογράφων.

 www.lifo.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.