ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Προφιτερόλ με παγωτό

Προφιτερόλ με παγωτό

  • Μερίδες: 15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15′
  • Χρόνος μαγειρέματος: 5′
  • Έτοιμο σε: 45′

Η γνήσια συνταγή του προφιτερόλ, θέλει τα σου γεμισμένα με παγωτό και σερβιρισμένα με ζεστή σάλτσα σοκολάτας. Μπορεί να σας ξενίζει λίγο, αλλά η αντίθεση παγωμένου ζεστού δημιουργεί ένα από τα καλύτερα γλυκά που έχετε δοκιμάσει.

profiterol-pagwto-1

Υλικά

  • 40 τεμάχια σουδάκια, άδεια
  • 500γρ. παγωτό της επιλογής σας
  • Για τη σάλτσα
  • 400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 450ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 50γρ. μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού ανοίξετε λίγο τα σουδάκια, τα γεμίζετε με παγωτό και τα διατηρείτε στην κατάψυξη.

Φτιάχνετε τη σάλτσα

Βήμα 1

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την βάζετε σε μπολ.

Βήμα 2

Σε μία μικρή κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος με το μέλι.

Βήμα 3

Αποσύρετε το μίγμα από την φωτιά, το ρίχνετε στην κουβερτούρα και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει η σάλτσα ομοιογενής.

Βήμα 4

Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο για λίγη ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί, αλλά να μην κρυώσει τελείως.

Φτιάχνετε το προφιτερόλ

Βήμα 1

Σε μία πιατέλα, ή σε ατομικά μπολ, στήνετε τα σουδάκια σε σχήμα πυραμίδας. Για να κολλήσουν μεταξύ τους, βάζετε ενδιάμεσα σε κάθε στρώση, λίγη σάλτσα σοκολάτας.

Βήμα 2

Περιχύνετε με τη σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.

olivemagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.